Τοπικά

Έρχεται στην Πάτρα το 1ο Street Food Festival από τις 4 έως τις 6 Οκτωβρίου

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Μία μεγάλη γιορτή μέσω της οποίας η Πάτρα διεκδικεί με αξιώσεις το δικό της «κομμάτι» στην… πίτα του τουριστικού χάρτη της χώρας είναι έτοιμη να φιλοξενηθεί στην πόλη ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην προσπάθεια προσέλκυσης επισκεπτών.

Πρόκειται για το 1ο Street Food Festival, ένα τριήμερο φεστιβάλ φαγητού, μπύρας, ποτού, καφέ και μουσικής,  που έχει ήδη εδραιωθεί με επιτυχία σε πολλές μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 4,5 και 6 Οκτωβρίου στο ιστορικό οικόπεδο των δέκα στρεμμάτων του κήπου Apotheosis (Ηρώων Πολυτεχνείου και Αιγύπτου) και τελεί υπό την αιγίδα του ΣΚΕΑΝΑ και του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Χθες δόθηκε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της διοργάνωσης την ευθύνη της οποίας έχουν οι, Δημήτρης Φάκαλος, Νάντια Κωνσταντινίδη και Γιάννης Ροδόπουλος.

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Αχαΐας, το μέλος της Διοικητικής Επιτροπής, Χαράλαμπος Ανδρικόπουλος  ανέφερε πως ο φορέας στηρίζει κάθε προσπάθεια που προβάλει την περιοχή της Αχαΐας και έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα, ενώ εξέφρασε την ελπίδα πως η διοργάνωση θα μετατραπεί σε θεσμό.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Σπύρος Στεργίου εξήγησε πως το φεστιβάλ αποτελεί ένα σκέλος της πρότασης Visit Patras που έχει σχεδιάσει ο ΣΚΕΑΝΑ και σύντομα θα καταθέσει στο Δήμο Πατρέων, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το Επιμελητήριο Αχαΐας, με στόχο την προβολή της πόλης και της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να καταστεί τουριστικός προορισμός.

Για το πρόγραμμα Visit Patras, μίλησε επίσης ο Κωνσταντίνος Σακκής εκ μέρους του ΣΚΕΑΝΑ, τονίζοντας ότι θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες.

Εκ μέρους των διοργανωτών ο Δημήτρης Φάκαλος έδωσε λεπτομέρειες για το τι πρόκειται να συμβεί το τριήμερο στον κήπο του Apotheosis, όπου θα υπάρχουν περίπτερα από επαγγελματίες της εστίασης και τα οποία θα έχουν να κάνουν με διάφορα είδη φαγητού, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και γευτούν οι επισκέπτες. Όλα αυτά θα πλαισιωθούν από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και πολιτιστικές δραστηριότητες, με στόχο να καταδειχθεί η τοπική κουλτούρα και οι παραδόσεις της περιοχής μας. «Το Patras Street Food Festival είναι μία γιορτή γευστικών απολαύσεων με πρωταγωνιστές επιχειρήσεις τοπικής γαστρονομίας και τοπικών προϊόντων, σ’ ένα πλούσιο τριήμερο πρόγραμμα. Θέλουμε η Πάτρα να καταστεί σε προορισμό για νέες κατηγορίες επισκεπτών με νέα ενδιαφέροντα όπως προτάσσει η σύγχρονη εποχή», τόνισε ο κ. Φάκαλος.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το Φεστιβάλ θα αποτελείται από:

-βασικό εκθεσιακό κορμό περίπτερων των επαγγελματιών της εστίασης με διάφορα είδη φαγητού και ποτού. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ μπορούν να απολαύσουν χοτ ντοκ, μπέργκερ, ελληνική, ιταλική, ευρωπαϊκή, ακόμα και ασιατική  κουζίνα, γλυκά και παγωτά,  καθώς το κάθε περίπτερο έχει τον δικό του χαρακτήρα σε ότι αφορά τις υπηρεσίες που προσφέρει.

-καλλιτεχνικό πρόγραμμα με lives που διεξάγονται σε 2  stages καθημερινά, και με ολοήμερη μουσική επένδυση που επιμελούνται γνωστοί Djs της πόλης σε συνεχόμενα Dj sets. Μεταξύ άλλων θα συμμετέχουν συγκροτήματα όπως οι «15 50», οι Passepartout και οι Cubaneros, ενώ την Κυριακή το βράδυ θα εμφανιστεί ο Γιάννης Κότσιρας με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων

-παιδικό πρόγραμμα με τίτλο “Bobos’ Street Food Festival”.

Το πρωινό της Κυριακής είναι αφιερωμένο στα παιδιά με φαγητό για παιδιά,

live για παιδιά, παραστάσεις  και δημιουργική απασχόληση.

Στον χώρο του φεστιβάλ πραγματοποιούνται επίσης παράλληλες ενέργειες όπως σεμινάρια/παρουσιάσεις, συναντήσεις εταιριών, άλλες εξειδικευμένες δράσεις.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Παρασκευή (4/10) 16.00 – 23.00. Σάββατο (5/10) και Κυριακή (6/10) 10.00 – 23.00.

Η είσοδος θα πραγματοποιείται με ολοήμερο εισιτήριο των 5 ευρώ, ενώ ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να βγει από το χώρο και να επιστρέφει οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ- ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Όσον αφορά στις συμμετοχές ο κ. Φάκαλος ανέφερε πως ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και πως οι διοργανωτές έχουν φροντίσει ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της ζήτησης που θα προκύψουν, ενώ επισημάνθηκε πως θα δοθεί προτεραιότητα στα μέλη του ΣΚΕΑΝΑ. Οι αιτήσεις θα είναι «ανοικτές» έως και μία εβδομάδα πριν την έναρξη του φεστιβάλ.