Τοπικά

Νηπιαγωγείο «φάντασμα» στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Αόρατο είναι το 4ο Νηπιαγωγείο του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, το οποίο μπορεί στα χαρτιά και για το υπουργείο παιδείας να υφίσταται, κανονικά ,όμως το κτίριο δεν υπάρχει! Μάλιστα, από το Μάιο έχουν γίνει και προσλήψεις δύο εκπαιδευτικών και η εγγραφή σ’ αυτό 22 παιδιών.

Το κουβάρι της υπόθεσης κλήθηκε να ξετυλίξει η νέα δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς  όταν έκπληκτος διαπίστωσε ότι δεν είχε κατασκευαστεί το κτίριο από την προηγούμενη δημοτική αρχή ενώ το ποσό των 89.000 είχε εγκριθεί !

Ο νέος αντιδήμαρχος Οικονομίας, Διοίκησης και Παιδείας Σπύρος Σταυρογιαννόπουλος μας ανέφερε :

«Οι εκπαιδευτικοί έφθασαν στο Δήμο προκειμένου να μετακινηθούν στις θέσεις τους. Εμείς διαπιστώσαμε ότι οι δύο λυόμενες αίθουσες που έπρεπε να είχαν κατασκευαστεί σύμφωνα με αποφάσεις που είχαν ληφθεί αλλά και κατόπιν της έγκρισης του σχετικού κονδυλίου δεν είχαν γίνει. Για άγνωστο λόγο τα χρήματα δεν απορροφήθηκαν και το έργο δεν υλοποιήθηκε αφήνοντας στον «αέρα» γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς. Με γρήγορες διαδικασίες βρήκαμε μια προσωρινή για φέτος λύση, δηλαδή να στεγαστεί το σχολείο στο κτίριο του ΚΔΑΠ Κάτω Αχαΐας»

Το κτίριο που θα στεγαστεί προσωρινά το νηπιαγωγείο επισκέφθηκαν και οι αρμόδιοι φορείς της Αχαΐας , Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ο Μηχανικός του ΟΣΚ για να διαπιστωθεί και η καταλληλόλητα του χώρου».

Το γεγονός έχει προκαλέσει, όπως ήταν φυσικό, ποικίλα αρνητικά σχόλια στους κατοίκους της Δυτικής Αχαΐας και ιδιαίτερα στους γονείς των παιδιών σχετικά με τον τρόπο που διαχειρίστηκε το θέμα η προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής είναι να κινήσει τις διαδικασίες για την απορρόφηση του ποσού και την υλοποίηση του έργου.