Τοπικά

Διημερίδα στην Κάτω Αχαΐα για την αντιπυρική περίοδο του 2020

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Το διήμερο, Σάββατο 14/09 και Κυριακή 15/09 στην Κάτω Αχαΐα το Σώμα Εθελοντών Διασωστών – Πυροσβεστών Δυτικής Αχαΐας «Σ.Ε.ΔΙ.Π. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ» διοργάνωσε διημερίδα με θέμα την αντιπυρική περίοδο του 2020 και διάφορα προβλήματα που αφορούν τις Εθελοντικές Οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας, εγγεγραμμένες στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και χρίζουν άμεσης επίλυσης με το τέλος της αντιπυρικής περιόδου που διανύουμε.

Στην διημερίδα που έλαβε μέρος στο Δημαρχείο της Κάτω Αχαΐας παρευρέθησαν οι κατωθι:

Ο Ειδικός Γενικός Γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας κος Καραγιάννης Γιώργος, ο Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ. Δυτικής Ελλάδος Αρχιπύραρχος κος Γεωργακόπουλος Ευθύμιος, ο Διοικητής Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Πατρών Πύραρχος κος Στεμπίλης Ανδρέας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Δυτικής Αχαΐας κος Ορλώφ Κυριάκος και οι Εθελοντικές Ομάδες Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:
1. Σώμα Εθελοντών Διασωστών – Πυροσβεστών Δυτικής Αχαΐας «Σ.Ε.ΔΙ.Π. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ»
2. Εθελοντική Ομάδα Πυρόσβεσης – Διάσωσης «Ε.Ο.ΠΥ.Δ.»
3. Κέντρο Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος, Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Βύρωνα «ΒΥΡΩΝΑΣ»
4. Δασοπροστασία Παπάγου – Χολαργού «ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ»
5. Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρασφαλείας Δ.Ε. Βάρης «ΒΑΡΗ»
6. Εθελοντές Δασοπροστασίας Αττικής «Ε.ΔΑΣ.Α.»
7. Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας – Πυρόσβεσης Ηλιούπολης «ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ»
8. Σύλλογος Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης Δήμου Ιώνιας Χίου «ΙΩΝΙΑ»

Την Κυριακή 15/09 πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο Εθνικό Πάρκο υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς και συγκεκριμένα στο δάσος της Στροφυλιας, ένα Πάρκο προστατευμένο με διεθνείς Συνθήκες όπως RAMSAR και NATURA 2000, όπου είχαμε την ευκαιρία να δείξουμε στους συναδέλφους το μοναδικό αυτό οικοσύστημα και να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με τη καλύτερη προστασία αυτού.
Ο ΣΕΔΙΠ ευχαριστεί τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την εκπροσώπηση μέσω του Ειδικού Γραμματέα στη διημερίδα, τη Πυροσβεστική Υπηρεσία για τη παρουσία της, το Δήμο Δυτικής Αχαΐας για τη παραχώρηση της αίθουσας του Δημαρχείου της Κάτω Αχαΐας και τη κάλυψη του catering της διημερίδας, τον επιχειρηματία κο Δημόπουλο Δημήτριο, «ENERVILLAS» για τη διαμονή και την εξαιρετική φιλοξενία, τον επιχειρηματία κο Αγγελόπουλο Κώστα, «ΤΟ ΠΥΘΑΡΙ» για το υπέροχο γεύμα της Κυριακής και τέλος τον επιχειρηματία κο Τζένο Γεώργιο «ΜΑΥΡΟΣ ΓΑΤΟΣ» για το υπέροχο γεύμα του Σαββάτου.