Τοπικά

Τσιγκρής: «Ανάγκη δημιουργίας δεύτερου πυροσβεστικού σταθμού στην Πάτρα…»

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με αφορμή τις αυξημένες ανάγκες της Αχαίας στον τομέα της πυροπροστασίας, ο βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Αχαΐα έχει άμεση ανάγκη από τη δημιουργία τουλάχιστον ενός δεύτερου Πυροσβεστικού Σταθμού στην Πάτρα, προκειμένου να καλυφθούν αποτελεσματικά οι πολλαπλές ανάγκες του τρίτου μεγαλύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος της χώρας που σύμφωνα με την απογραφή του 2011 αριθμεί περισσότερους από 300.000 κατοίκους.

Να σημειωθεί ότι ο μοναδικός Πυροσβεστικός Σταθμός της Πάτρας καλείται να καλύψει -σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Χαλανδρίτσας- τις ανάγκες δασοπροστασίας και φυσικών καταστροφών μιας περιοχής που η έκτασή της ξεπερνά τα 800.000 στρέμματα.

Η μείωση του αριθμού των εποχικών υπαλλήλων έχει ως αποτέλεσμα η Υπηρεσία να υπολειτουργεί και οι ανάγκες σε προσωπικό να καθίστανται πλέον ασφυκτικές.

Η έλλειψη προσωπικού, αν συνδυαστεί με την παλαιότητα των δασικών πυροσβεστικών οχημάτων και τις συχνές βλάβες που τα θέτουν εκτός λειτουργίας, καθιστούν δυσχερή την εφαρμογή του εκάστοτε επιχειρησιακού σχεδιασμού.

Πρέπει να ανταποκριθούμε άμεσα στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για παροχή υπηρεσιών πυρασφάλειας και πυροπροστασίας με τη δημιουργία δεύτερου Πυροσβεστικού Σταθμού στην Πάτρα (στις εγκαταστάσεις του στεγασμένου περιπολικού) και να διαθέσουμε το ανάλογο προσωπικό και τα απαιτούμενα μέσα για την αποτελεσματική πυροπροστασία των πολιτών…».