Τοπικά

Συνεδρίασε το Συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτ. Αχαΐας

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Συνεδρίαση του τοπικού συντονιστικού οργάνου της Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε στο πρώην δημαρχείο της δημοτικής ενότητας Ωλενίας, την Τρίτη  20 Αυγούστου και ώρα 10:00 π.μ. ύστερα από εισήγηση του νεοεκλεγέντος δημάρχου της δυτικής Αχαΐας Σπύρου Ν. Μυλωνά.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι κ.κ.Νίκος Ρουμελιώτης, διοικητής νομού Αχαΐας της Π.Υ, Ανδρέας Στεμπίλης διοικητής Π.Υ στη ΒΙ.ΠΕ, Αργύρης Φαλίδας διοικητής Π.Υ. Λεχαινών, η κα.Παναγιωτίδη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ο Αθανάσιος Ραυτακόπουλος  αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας του δήμου δυτικής Αχαΐας, ο Κώστας Μαχαίρας, δημοτικός υπάλληλος, δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου.

Ο δήμαρχος σημείωσε την ανάγκη να γίνουμε όλοι κοινωνοί του συνόλου των δράσεων της πολιτικής προστασίας τονίζοντας την  συμβολή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, της αποκεντρωμένης διοίκησης, της αστυνομίας, των προέδρων, των συμβούλων των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων  και των εθελοντών στην πρόληψη, στην αντιμετώπιση και αποκατάσταση φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών.

Στις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της πολιτικής προστασίας ώστε να υπάρξει αλληλοενημέρωση και συντονισμός δράσεων της νέας δημοτικής αρχής με τους φορείς και υπηρεσίες που εμπλέκονται στην πολιτική προστασία.