Αθλητισμός

Ο “Αλισσώτης” Κανέλλος Γεωργίου με την εθνική beach handball

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ο Κανέλλος Γεωργίου ο χαντμπολίστας της Ακαδημίας των Σπορ θα είναι ο ένας εκ των δύο αθλητών από την περιοχή που θα αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδος ανδρών στους δεύτερους παράκτιους Μεσογειακούς αγώνες.

Μάλιστα πρέπει να σημειωθεί ότι μαζί με τον Άρη Θωμά του Ηρακλή Πατρών που θα αγωνιστεί στην Εθνική beach soccer θα είναι οι μοναδικοί Αχαιοί αθλητές που θα έχουν συμμετοχή και στους δυο παράκτιους μεσογειακούς αγώνες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Η πρώτη συμμετοχή των παραπάνω αθλητών ήταν στους Ι παράκτιους Μεσογειακούς αγώνες που είχαν γίνει στην Πεσκάρα το 2015.

Ο Κανέλλος Γεωργίου που ξεκίνησε ως αθλητής σάλας με τον νυν προπονητή του στην Ακαδημία των Σπορ Γιάννη Παπαγιαννόπουλο στο αθλητικό γυμνάσιο Πατρών έχει ξεκινήσει το beach handball πάλι με τον ίδιο προπονητή το 2000 στο πρωτάθλημα που έγινε στην Πάτρα, ενώ τις συμμετοχές στην Εθνική Beach handball από το 2008 με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του στις προηγούμενες παράκτιους Μεσογειακούς αγώνες καθώς και σε διάφορα τουρνουά με την Εθνική Ελλάδος ανά την Ευρώπη.

Έχει κατακτήσει 4 πρωταθλήματα Ελλάδος, ενώ έχει αναχθεί τρεις φορές MVP τελικών φάσεων πρωταθλημάτων Beach handball. Επίσης με την ομάδα Ακρόπολης σε επίπεδο αγώνων Πανευρωπαϊκών πρωταθλημάτων κατέκτησε το 2016 το πρωτάθλημα Champions League.

Ο Κανέλλος Γεωργίου πού είναι εν ενεργεία αθλητής σάλας χάντμπολ της Ακαδημίας των Σπορ προφανώς και θα κλείσει τις συμμετοχές του στην Εθνική Ελλάδος beach handball και μάλιστα μπροστά στο κοινό και στην πόλη που γεννήθηκε και που τα περισσότερα χρόνια αγωνίστηκε ως αθλητής χειροσφαίρισης.

Ο Κανέλλος Γεωργίου δήλωσε σχετικά με τους ΙΙ παράκτιους Μεσογειακούς αγώνες:

“Είναι μεγάλη τιμή και ιδιαίτερη στιγμή για έναν αθλητή να κλείνει την καριέρα του στην εθνική Ελλάδος σε αγώνες μεγάλης εμβέλειας μπροστά στους φιλάθλους της γενέτειρας πόλης του και στην πόλη που ξεκίνησε να ασχολείται με το άθλημα. Καλώ όλους τους Πατρινούς και Πατρινές να στηρίξουν με την παρουσία τους στις κερκίδες όλα τα αθλήματα και ιδιαίτερα του beach handball, διότι και πολύ καλές ομάδες έχουμε τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες και να μην ξεχνάμε ότι η εθνική Ελλάδος γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ρωσίας του 2018 ανεδείχθησαν παγκόσμιες πρωταθλήτριες”.

*O Κανέλλος Γεωργίου είναι σύζυγος της Αργυρώς Λοτσάρη και διαμένει στο Αλισσό Αχαΐας.