Photos Τοπικά

Οι προτεραιότητες της νέας δημοτικής Αρχής Δυτικής Αχαΐας- Πλήθος κόσμου στην τελετή ορκωμοσίας

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Τις προτεραιότητες της νέας δημοτικής Αρχής της δυτικής Αχαΐας προσδιόρισε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς, κατά την ομιλία του, χθες βράδυ, στην ορκωμοσία των νέων δημοτικών και τοπικών συμβούλων που έγινε στο κατάμεστο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αχαΐας.

Ο κ. Μυλωνάς τόνισε χαρακτηριστικά πως πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στα θέματα της ύδρευσης, της άρδευσης, της καθαριότητας, της αγροτικής οδοποιϊας, της προσφοράς κοινωνικών υπηρεσιών, της λειτουργίας του Βιολογικού, στα έργα υποδομής και της ποιότητας ζωής, τόσο στην πόλη της Κάτω Αχαΐας όσο και σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

“Στοχεύουμε στη βελτίωση της εικόνας της Κάτω Αχαΐας με πεζοδρομήσεις, κυκλοφοριακές αλλαγές και δημιουργίας χώρων στάθμευσης. Συνεργασία με την Εκκλησία και ένας μεγάλος αγώνας για αποκατάσταση Αγίου Ιωάννη. Επίσης, καθοριστική θα είναι η συμβολή του Δήμου στην ανάπτυξη του τόπου μας, ώστε η Δυτική Αχαΐα να αναδειχτεί σε τόπο τουριστικού προορισμού και παραγωγικό κέντρο αγροτικών προϊόντων, ως κέντρο πολιτισμού και εμπορίου. Ο Δήμος μας με εξωστρεφείς δράσεις θα αποκτήσει ταυτότητα”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μυλωνάς και προσέθεσε πως “με επιμονή, υπομονή, καθαρή στόχευση, συστράτευση, συνεργασίες μπορούμε να πετύχουμε. Η νέα δημοτική Αρχή θα είναι πρωτεργάτης”.

Νωρίτερα, είχε χαρακτηρίσει «ελλειμματικές τις υπηρεσίες του Δήμου», αφήνοντας αιχμές κατά της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής.

Ο κ. Μυλωνάς σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του χαρακτήρισε «ευπρόσδεκτες τις ευρύτερες συγκλίσεις και συναινέσεις», κάνοντας αναφορά και στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. “Θα δώσουμε τον αγώνα της συνεργασίας με όλους τους πολιτικούς και τις δημοτικές παρατάξεις”, είπε.

Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης,  οι επικεφαλής των παρατάξεων Χρήστος Νικολάου, Αγγελος Στεργιόπουλος, Παναγιώτης Κουνάβης και Αλέκος Θανόπουλος, καθώς και ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος, Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου.

Στην τελετή ορκωμοσίας χοροστάτησε ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ενώ παρέστησαν μεταξύ άλλων οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής, Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής και άλλοι.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Εξάλλου, την ερχόμενη Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί στο ισόγειο του Δημαρχείου, στην οδό Σώσου Ταυρομενέως 50, στην Κάτω Αχαΐα, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Αχαΐας.

Στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης (δημαιρεσίες) θα εκλεγεί το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και τα μέλη των δύο Επιτροπών του Δήμου, Οικονομικής και Ποιότητας Ζωής.