Ελλάδα

Σαν σήμερα 19 Ιουλίου 2010 δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας

Σωκράτης Γκιόλιας
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Σαν σήμερα 19 Ιουλίου 2010 έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης, έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη, στις 5:25 το πρωί, ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας.

Ο Σωκράτης Γκιόλιας πυροβολήθηκε 16 φορές από μικρή απόσταση.  

Την ευθύνη ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση Σέχτα Επαναστατών, ενώ, ως σήμερα, οι δράστες της επίθεσης παραμένουν ασύλληπτοι. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δράστες χτύπησαν το κουδούνικαι με κάποια πρόφαση του ζήτησαν να κατέβει στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου και τον περίμεναν για να τον πυροβολήσουν.

Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι τα δύο όπλα των δραστών χρησιμοποιήθηκαν σε προηγούμενες επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών η οποία και ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου με προκήρυξή της στην εφημερίδα «Τα Νέα» στις 27 Ιουλίου.

Ο Γκιόλιας γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1973 στη Γερμανία. Από ηλικίας 19 ετών άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, στον τηλεοπτικό σταθμό New Channel. Συνεργάστηκαν έως και τον Οκτώβριο του 2008. Είχε εργαστεί σε αθλητικές εφημερίδες. Το διάστημα πριν από τη δολοφονία του εργαζόταν ως συντάκτης στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα και ήταν διευθυντής στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 9,89.

Το όνομα του Γκιόλια είχε συνδεθεί με το ειδησεογραφικό ιστολόγιο troktiko. Ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει έναν γιό το 2008.