Ελλάδα

Ελαφρύνσεις υπό την προϋπόθεση ότι θα… «βγαίνουν τα νούμερα»

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Σήμερα το απόγευμα θα συναντηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον εκτελεστικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

Στις 6 το απόγευμα, θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον εκτελεστικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ. Ο Κλάους Ρέγκλινγκ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) διαμήνυσε κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ότι υπάρχουν περιθώρια για αλλαγές στη δημοσιονομική πολιτική υπό την προϋπόθεση ότι θα «βγαίνουν τα νούμερα».

Να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2020 η κυβέρνηση θα θέσει στους εταίρους και δανειστές την ανάγκη μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα και σημείωσε ότι ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2019 θα επιτευχθεί και ότι δεν υπάρξει δημοσιονομικό κενό, όπως υποστηρίζουν οι δανειστές.

Αναφερόμενος στις μειώσεις φόρων στις οποίες θα προχωρήσει η κυβέρνηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «τα φυσικά πρόσωπα θα έχουν μείωση φόρου από τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή που θα μειωθεί στο 9% για εισοδήματα ως 10.000 ευρώ από 22% που είναι σήμερα». «Αυτό θα συμπαρασύρει όλη την κλίμακα η οποία θα είναι σημαντικά χαμηλότερη από την σημερινή», είπε.