Τοπικά

Ελένη Ταπεινού – Eυκαιρίες σε όλους για καλύτερο εργασιακό μέλλον

Ελένη Ταπεινού
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Άρθρο της Ελένης Ταπεινού , Υποψήφια Βουλευτή Αχαΐας με τη Ν.Δ.

Ένα τεράστιο πρόβλημα που μαστίζει τη χώρα μας  είναι η ανεργία. Είμαστε στο 2019, όπου η τεχνολογία εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς σε όλους τους τομείς! Επομένως υπάρχει η δυνατότητα όλοι οι άνθρωποι να εργαστούν κι όμως οι περισσότεροι νέοι της χώρας μας σήμερα είναι άνεργοι ή αποφασίζουν να φύγουν στο εξωτερικό.

Από την άλλη, όσοι έχουν εργασία παλεύουν σ’ ένα δύσκολο οικονομικά περιβάλλον με πενιχρές αποδοχές και ελάχιστες προοπτικές. Ακόμα πιο ζοφερή δυστυχώς, είναι η κατάσταση για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, τους σημερινούς πενηντάρηδες, που είτε έκλεισε η επιχείρηση που εργάζονταν είτε η δική τους και σήμερα είναι χωρίς εργασία. Αυτό θα πρέπει να σταματήσει. Η ανεργία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί!

Οι νέοι πρέπει να μείνουν στον τόπο τους, να εργαστούν και να κάνουν οικογένειες.

Οι μεγαλύτεροι να συνεχίσουν να ζουν μια αξιοπρεπή ζωή.

Το εχθρικό για τους εργαζόμενους πολιτικό περιβάλλον, που κυριαρχεί, θα αλλάξει. Ο συνδυασμός της μείωσης φόρων και της έκρηξης επενδύσεων στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας θα οδηγήσουν σε εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας. Στόχος μας είναι η μόνιμη εργασία, η ενίσχυση κάθε επιχείρησης ούτως ώστε να μη γίνουν άλλες απολύσεις. Αντίθετα να αυξηθεί ο μισθός των εργαζομένων αλλά και να δοθούν κίνητρα σε νέους επιχειρηματίες να ανοίξουν τα φτερά τους. Επίσης, θα πρέπει  να υπάρξει ένα πρόγραμμα επανεκπαίδευσης, ώστε οι άνεργοι μεγαλύτερης ηλικίας να αποκτούν συνεχώς νέες δεξιότητες ούτως ώστε να μπουν ξανά στην αγορά εργασίας.

Η Αχαΐα έχει τεράστιες αναξιοποίητες παραγωγικές δυνατότητες, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς όφελος της κοινωνίας.Έχουμε έμπειρο, πολυάριθμο εργατικό δυναμικό, σημαντικές ενεργειακές πηγές, αξιόλογο ορυκτό πλούτο, βιομηχανική, βιοτεχνική και αγροκτηνοτροφική παραγωγή. Δυστυχώς, όμως, όλα τα παραπάνω δεν τα έχουμε εκμεταλλευτεί σωστά. Είναι κάτι για το οποίο θα παλέψω, διότι ο τόπος μας μπορεί να προσφέρει πολλά και θα το κάνει!

Σύμφωνα με έγκυρες έρευνες, οι επιπτώσεις της μακροχρόνιας ανεργίας είναι δραματικές και σε κοινωνικό επίπεδο.

Σχετίζονται ακόμα και με την αύξηση της θνησιμότητας. Επιβάλλεται λοιπόν να δοθούν δυνατότητες και ευκαιρίες σε όλους για ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον που αφενώς θα αυξήσει την αγοραστική δύναμη των πολιτών και αφετέρου θα τονώσει την αγορά και τις επιχειρήσεις.