Τοπικά

“Η νέα δημοτική Αρχή έχει ιστορικό χρέος”- Άρθρο, παρέμβαση του πρώην Δημάρχου, Διονύση Γκοτσούλια

Η παντελής αδιαφορία της δημοτικής αρχής καθ’ όλη την διάρκεια του Δημοτικού της βίου, για την καθημερινότητα του πολίτη, η έλλειψη σεβασμού στην θεσμική λειτουργία των επιτροπων διοίκησης, η πλήρης απαξίωση του ανωτάτου θεσμικού οργάνου του Δήμου, του Δημοτικού συμβουλίου, η απαξίωση των δημοκρατικά εκλεγμένων προέδρων των κοινοτήτων,  η διάλυση των υπηρεσιών και κυρίως η εξωθεσμική αδιαφανής διαχείριση του δημόσιου χρήματος κατά τρόπον πρωτοφανή και προκλητικό, φανερώνει ότι στην πολιτική δεν πρέπει να λες πολλά, αλλά να εφαρμόζεις κανόνες δικαίου έναντι όλων των συμπολιτών σου και κυρίως με τις πράξεις και την συμπεριφορά σου να αποδικνύεις ότι υποστηρίζεις τον θεσμικό σου ρόλο και διαπαιδαγωγείς την τοπική σου κοινωνία.

Όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε η αδράνεια η ανικανότητα, η στοιχειώδης ανυπαρξία λειτουργίας των κρίσιμων  ζητημάτων της καθημερινότητας(σκουπίδια, φωτισμός, και κυρίως η έλλειψη του νερού) σε πλειάδα κοινοτήτων την συνολική και κυρίαρχη ευθύνη την έχει ο άφαντος, ο ηθικός, ο δημιουργικός, ο αλάθητος Δήμαρχος.

Απέδειξε ότι δεν μπορεί όχι μόνο να συντονίσει τους συνεργάτες του αλλά    αλλά αντιθέτως συνέβαλλε τα μέγιστα στην πτώχευση που ήδη οδηγείται ο Δήμος με την λεηλασία του δημοσίου χρήματος πού δεσμεύει την λειτουργία της επόμενης Δημοτικής περιόδου.

Ο νοικοκύρης πού τα ταισμένα μέσα ενημέρωσης εκθείαζαν με πολυσέλιδα άρθρα τους απεδείχθη ανίκανος να πείσει τους συνδημότες του για την ικανότητα του, με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία να του  γύρίσει την πλάτη μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα.

Η νέα Δημοτική αρχή πού αναλαμβάνει, έχει ιστορικό χρέος να προετοιμασθεί και να προχωρήσει σε έναν συνολικό ανασχεδιασμό ανά τομέα τον οποίο οφείλει τους κεντρικούς στόχους και επιδιώξεις να τους παρουσιάσει στην προβλεπόμενη διαδικασία εγκατάστασης την 28η Αυγούστου.

Υποχρεούται να προχωρήσει σε ουσιαστική παραλαβή και όχι σε τυπική, όλων των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου και όλου του μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού του Δήμου και να προχωρήσει σε μια πλήρη και ενδελεχή  καταγραφή των οικονομικών του Δήμου και  όλων των υποχρεώσεων των νομικών προσώπων και επιχειρήσεων και να ενημερώσει τους πολίτες.

Υποχρεούται φυσικά να διατηρήσει ότι σωστό εγινε από την απερχόμενη Δημοτικη αρχή και να συνεχίσει δράσεις που προετοιμάσθηκαν, αλλά και όσες συζητήθηκαν αλλά δεν υπήρχε δυνατότητα είτε λόγω οικονομικής αδυναμίας, ή λόγω εμπλοκής με άλλες υπηρεσίες, να τις υλοποιήσει.

Αυτή την περίοδο μετά από μια μακρά και παρατεταμένη επώδυνη κριση, για την πατρίδα και τούς Έλληνες, κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών και κυρίως ολλων όσων  διοικήσαν αυτόν τον τόπο, για τον λόγο αυτό χρειάζεται να ειπωθούν αλήθειες όσο σκληρές και αν είναι αυτές, ώστε να γίνουμε μία κανονική χώρα.

Ευθύνη όλων μας τόσο σε επίπεδο, κεντρικό όσο και τοπικό είναι να ενημερώσουμε τους πολίτες με καθαρότητά ότι συμμετέχουν ενεργά στην νέα προσπάθεια και δεν υπάρχουν μόνο απαιτήσεις από τους θεσμικούς φορείς της πολιτείας αλλά και υποχρεώσεις οι οποίες πρέπει να αναλαμβάνονται από τους πολίτες.

Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μαζί,  ότι ο λαϊκισμός και η δημαγωγία αποτελούν τα πιο καταστροφικά στοιχεία διάλυσης και όχι συνεκτικότητας μιας ευνομουμενης κοινωνίας και πρέπει να αποφεύγονται από το σύνολο των πολιτών, κυρίως όμως από τους φορείς άσκησης της εξουσίας οι οποίοι οφείλουν να μην ενδίδουν σε συντεχνιακές απαρχαιωμένες αντιλήψεις που οδήγησαν τον Ελληνικό λαό στο χείλος της καταστροφής.

Τέλος σε τοπικό επίπεδο κάνεις μας δεν έχει το δικαίωμα να αυτομολήσει και κυρίως οι δυνάμεις που συμμετέχουν στο νέο Δημοτικό σχήμα, αν θέλουν και φυσικά αγαπούν τον τόπο τους ως αιρετοί και πολίτες, περισσότερο από τον εαυτό τους.

Μια συλλογική προσπάθεια που οι καιροί επιβάλλουν, αποτελεί ύψιστη υποχρέωση πρώτα της νέας δημοτικής αρχής  συνεπικουρούμενη βεβαιως από τους άλλους συνδυασμούς που συμμετέχουν στο Δημοτικό συμβούλιο, οι οποίοι πρεπει να συμβάλλουν όλοι μαζί στην αλλαγή σελίδας και φυσικά χωρίς αυτό να τους εμποδίζει εκ του θεσμικού της ρόλου, να ασκουν αυστηρη κριτική πάντα με  επιχειρήματα όμως και όχι στείρα, απέναντι στην δημοτική πλειοψηφία.

Πιστεύω, ελπίζω, και εύχομαι η επόμενη περίοδος να είναι δημιουργική και γόνιμη, ώστε να λέμε όλοι μας μετά  το τέλος αυτής της τετραετίας,με υπερηφάνεια,η ότι πράγματι Ο ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ….

Μοιράσου το !

Τελευταία Άρθρα

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης Π. Σακελλαρόπουλου στον κρατικό αερολιμένα του Αράξου

Εν όψει της έναρξης της θερινής τουριστικής περιόδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος επισκέφτηκε τον αερολιμένα του Αράξου, την… Διάβασε περισσότερα

20 Μαΐου 2024

Δύμη: Το πρόγραμμα με την ΕΑ Παραλίας για την “επιβίωση”

Η Δύμη θα ατιμετωπίσει την ΕΑ Παραλίας και όποια ομάδα φτάσει πρώτη τις 3 νίκες θα παραμείνει στην Α1 ΕΣΚΑ-Η. … Διάβασε περισσότερα

20 Μαΐου 2024

Συνελήφθη γυναίκα που εκβίαζε δυο άνδρες για να αποσύρει καταγγελία βιασμού

Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ του Τμήματος  Ασφάλειας Αιγιαλείας,… Διάβασε περισσότερα

20 Μαΐου 2024

Eνδιαφέρουσα ημερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κ. Αχαΐας

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαΐας ημερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό. Ομιλήτρια ήταν και η αντιστράτηγος… Διάβασε περισσότερα

20 Μαΐου 2024

Τίμησαν τη Γενοκτονία των Ποντίων στον Απιδεώνα

19 Μαΐου, Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και ο Σύλλογος του Απιδεώνα την τίμησε δεόντως. Επίσης, συμπληρώθηκαν… Διάβασε περισσότερα

20 Μαΐου 2024

Εργασίες καθαρισμού στην παραλία Αλισσού

Εργασίες καθαρισμού πραγματοποίησαν το πρωί συνεργεία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας στην παραλία Αλισσού. Διάβασε περισσότερα

20 Μαΐου 2024

This website uses cookies.