Τοπικά

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. στην Αχαΐα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Ξεκινώντας την ομιλία του στην Πάτρα, ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε πως με βασικό σύνθημα « Ισχυρή ανάπτυξη, Αυτοδύναμη Ελλάδα» θα κατέβει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου η ΝΔ και ανακοίνωσε ότι θα κατέβει επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στην Αχαΐα, για να γίνει – όπως είπε – και η Αχαΐα γαλάζια.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέπτυξε τις προγραμματικές του θέσεις για την ανάπτυξη και την τοπική οικονομία λέγοντάς πως στόχος του είναι να γίνει μια “έκρηξη” επενδύσεων στην περιοχή μας, που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα στηρίξουν την υγεία, την παιδεία, την ασφάλεια.

Έδωσε έμφαση στην κοινωνική διάσταση της επιχειρηματικότητας, παρουσιάζοντας το συμβόλαιο που θα αναπτύξει με τους επιχειρηματίες.

62242626 705759819881574 7753679943795474432 n 1

Ανακοίνωσε πως ο φόρος από τις επιχειρήσεις από το 28% στο 20% και ο φόρος στα μερίσματα από το 10% στο 5%, ενώ τόνισε πως θέλουμε να καταλήξουμε στον ΦΠΑ στο 22% και στο 12%. Σε ότι αφορά στον ΕΝΦΙΑ εξήγγειλε μείωση κατά 30% οριζόντια για όλους τους Ελληνες.

Αναφερόμενος στο μεγάλο οδικό έργο της Πατρών – Πύργου ανέφερε πως θα ολοκληρωθεί επιτέλους προκειμένου η Ηλεία να βγει από την απομόνωση, όπως συνέβη στην Μεσσηνία.

Εκανε ιδιαίτερη μνεία στην δυναμική του Πανεπιστημίου Πατρών λέγοντας πως “θα πρέπει να απαλλαχθούν από τον βραχνά και να αξιοποιήσουν τον πλούτο που παράγουν”.

“Προσβλέπω να τα κάνω πράξη όλα αυτά για τη Δυτική Ελλάδα, με τον καινούργιο σας περιφερειάρχη τον Νεκτάριο Φαρμάκη, εάν με επιλέξετε ως πρωθυπουργός” ανέφερε.

 

Ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος, αλλά είναι σπαρμένος με πολλές νάρκες, όπως τη ΔΕΗ που όπως είπε είναι στα όρια της χρεοκοπίας.

Δεσμεύτηκε να παραμείνει πιστός στις αρχές του εάν ο λαός τον εμπιστευτεί ως τον αυριανό πρωθυπουργό.

Διεμήνυσε και στα κομματικά στελέχη να είναι σεμνά και να δουλέψουν σκληρά για το μέλλον της Ελλάδας.

Διεμήνυσε πως θα εφαρμόσει ένα τολμηρό πρόγραμμα αλλαγών με γρήγορα αποτελέσματα και ζήτησε από όλους τους Ελληνες “ισχυρή εντολή την 7η Ιουλίου”, μεγαλύτερη από αυτήν της 26ης Μαϊου, για να μπορέσει να κάνει πραγματικότητα το πρόγραμμά του.

Διαβεβαίωσε πως “η ΝΔ είναι πιο ώριμη από ποτέ για να κυβερνήσει την χώρα” και συμπλήρωσε “είναι περισσότερο από ποτέ ενωμένη και ανανεωμένη”.

Καταλήγοντας ανέφερε “αισθάνομαι απόλυτα έτοιμος να αναλάβω τη διακυβέρνηση της χώρας, παίρνω δύναμη από την αγάπη σας και το χαμόγελό σας. Σας ζητώ να μπω πρώτος στη μάχη για την ισχυρή ανάπτυξη, για να πάμε μπροστά και να κάνουμε την ελπίδα πραγματικότητα” και καταχειροκροτήθηκε από το πολυάριθμο ακροατήριο.