Τοπικά

H “Μαρίνα” έκανε βουτιά στην Πλαζ της Πάτρας και γύρισε στο… βασίλειό της!

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η Μαρίνα άφησε για λίγο το… σπιτικό της…

…τη θάλασσα και το βυθό για να βγει για λίγο μία βόλτα στην Πάτρα και να συναντήσει τους φίλους της, οι οποίοι τη συνόδεψαν για να της πουν αντίο και να την οδηγήσουν εκεί που ανήκει.

Ο λόγος φυσικά για τη χελώνα Caretta – Caretta και την επιστροφή της στα κύματα και στο βυθό της θάλασσας, μία επιστροφή που εξελίχθηκε σε τελετή, με δεκάδες κόσμου να συγκεντρώνονται στην παραλία της Πλαζ, μπροστά από τον ΕΟΤ, μόνο και μόνο για να χαιρετήσουν τη Μαρίνα.

Η τελετή έγινε από τον σύλλογο “Αρχέλων”, ένα σύλλογο για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας, τα μέλη του οποίου όλο αυτό το διάστημα όπου η θαλάσσια χελώνα είχε ανάγκη τη φροντίδα και τη βοήθειά τους, αυτοί έδωσαν απλόχερα την αγάπη τους σε αυτό το μαγικό πλάσμα.

Το παρών στην επιστροφή της θαλάσσιας χελώνας στο βασίλειό της, έδωσαν εκτός από μέλη συλλόγων, εθελοντές και οικολόγοι που αγωνίζονται για την διάσωση του είδους Caretta -Caretta και δεκάδες παιδιά που ήθελαν να δουν από κοντά αυτό το δρώμενο, μαθαίνοντας μέσα από αυτή τη ρεαλιστική εκπαιδευτική “παράσταση” της Μαρίνας, να αγαπούν τη θάλασσα, το βυθό, τη φύση και τα πλάσματά της.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η “Μαρίνα” είχε βρεθεί τον περασμένο Φεβρουάριο ξεβρασμένη στην παραλία της Αγίας Μαρίνας (από εκεί και το όνομά της) στη Λέρο. Η κατάστασή της ήταν κρίσιμη και είχε λίγες ελπίδες για να κρατηθεί στη ζωή, καθώς εκτός των άλλων, διαπιστώθηκε ότι ήταν αδύναμη και ληθαργική.

Ωστόσο, η Μαρίνα χάρις στην αγάπη και τη φροντίδα των ανθρώπων του Αρχέλαου, ενός συλλόγου έχει την έδρα του στην Αττική, όμως έχει σημαντική δράση σε όλη την Ελλάδα, ξεπέρασε τα προβλήματα που είχε.

Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Διάσωσης Περίθαλψης Θαλασσίων Χελωνών του συλλόγου στη Γλυφάδα και να που πλέον επέστρεψε στη θάλασσά. Καλά ταξίδια Μαρίνα και να προσέχεις.