Τοπικά

Η Ε. Κονιδάρη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με το β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών έγινε το αποφασιστικό βήμα για την μεγάλη πολιτική αλλαγή που περιμένουν οι πολίτες σε όλη την Ελλάδα.

Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να εκλέξει 12 περιφερειάρχες από τους 13 , επιτυγχάνοντας μια νίκη κατά κράτος σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερη επιτυχία αποτελεί η επικράτηση του Νεκτάριου Φαρμάκη στη Δυτική Ελλάδα. Η επιλογή του από τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν μια κίνηση με υψηλό πολιτικό ρίσκο, καθώς δεν έλαβε υπόψη του κομματικές επετηρίδες, αλλά την ανάγκη της κοινωνίας για ανανέωση του αυτοδιοικητικού προσωπικού.

Υπήρξαν φίλοι της παράταξης οι οποίοι αρχικά είδαν με επιφυλάξεις αυτή την απόφαση της ηγεσίας του κόμματος. Ορισμένοι θεωρούσαν ότι δεν θα είχε τύχη, επειδή ο Ν. Φαρμάκης προέρχεται από την Αιτωλοακαρνανία και όχι από την Αχαΐα. Στην πραγματικότητα ο Κ. Μητσοτάκης διέβλεψε ότι η συγκεκριμένη υποψηφιότητα πρέσβευε το νέο και το διαφορετικό μοντέλο του περιφερειάρχη που μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Και επιβεβαιώθηκε!

Ο Ν. Φαρμάκης έδωσε μόνο μια υπόσχεση στους κατοίκους των τριών νομών της Δυτικής Ελλάδας. Μια υπόσχεση που πιστεύω ακράδαντα ότι θα την τηρήσει: Να τα κάνει «Όλα από την Αρχή», λειτουργώντας με τον ίδιο τρόπο και για τους 700.000 πολίτες της περιφέρειάς μας…

Με εργατικότητα, συνέπεια, σχέδιο, όραμα και άξιους συνεργάτες έδωσε ξανά την ελπίδα στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι για πολλά χρόνια θεωρούνταν κομματικά δεδομένοι. Η εκλογή του Νεκτάριου Φαρμάκη αναδιατάσσει τους συσχετισμούς δυνάμεων και ανανεώνει στην πράξη την πολιτική ανθρωπογεωγραφία. Επιπλέον, αποδεικνύει ότι οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας και όλης της χώρας έχουν αποφασίσει να γυρίσει σελίδα η χώρα.
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές και οι ευρωεκλογές ήταν τα δύο αποφασιστικά βήματα για την πολυπόθητη πολιτική αλλαγή. Απομένει ακόμα ένα…Έχουμε μπροστά μας τη δύσκολη και απαιτητική αναμέτρηση των εθνικών εκλογών. Καλούμαστε να δώσουμε και αυτή την εκλογική μάχη συντεταγμένα και με ενότητα, ώστε να δώσουμε την ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη να προωθήσει τις μεταρρυθμίσει που έχει ανάγκη ο τόπος μας.