Τοπικά

Κινητοποίηση των εργαζομένων στης Frigoglass στο Εργατικό Κέντρο και στο Υπουργείο Εργασίας

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι της Frigoglass. Αύριο  στις 7:30 στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ την Πέμπτη 13 Ιούνη,στις 12 μ. θα συγκεντρωθούν έξω από το Υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα, όπου το ΕΚ Πάτρας έχει κλείσει τριμερής συνάντηση.

Σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας αναφέρεται:

“Το κλείσιμο του εργοστασίου της Φριγκογκλάς στην περιοχή μας, πετάει στο δρόμο σήμερα 90 οικογένειες. Πετάει στην ανεργία 90 εργαζόμενους που με τον ιδρώτα τους, ο όμιλος ΔΑΥΙΔ τα τελευταία χρόνια μεγιστοποίησε τα κέρδη του.

Η απόφαση της εργοδοσίας να κλείσει το εργοστάσιο δείχνει ότι οι επιχειρηματίες δε λογαριάζουν τίποτα μπροστά στην αύξηση και διασφάλιση των κερδών τους. Γι’ αυτό και με την ανοχή της κυβέρνησης κλείνουν το ένα εργοστάσιο και επενδύουν αλλού, σε άλλους κλάδους, αλλά και χώρες με μειωμένα μεροκάματα. Αφού πρώτα ξεζούμισαν για δεκαετίες τους εργαζόμενους, τώρα τους πετούν σαν στημένες λεμονόκουπες.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν με το πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι αγώνες των εργαζομένων άλλα η φαγωμάρα μεταξύ μεγάλων επιχειρήσεων για το ποιος θα βγάλει περισσότερα κέρδη, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της αύξησης των κερδών τους. Αυτή είναι η περιβόητη “ανάπτυξη” που κλείνει σε όλους τους τόνους η κυβέρνηση. Μια ανάπτυξη που σημαίνει για τους βιομήχανους και τα μονοπώλια ακόμα πιο φτηνή εργατική δύναμη, νέες φοροαπαλλαγές, νέα χρηματοδότηση με δισ. ευρώ, ενώ για τους εργάτες φέρνει φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και σε όλα τα συνδικάτα να καταδικάσουν τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας στη Frigoglass. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μείνουν ενωμένοι και μαζί με το Εργατικό Κέντρο Πάτρας να υπερασπιστούμε τη δουλειά μας, τη ζωή των οικογενειών μας, να παλέψουμε για να μη χαθεί κανένα δικαίωμά μας.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις αγωνιστικές δραστηριότητες του Σωματείου Εργαζομένων στη ΦΡΙΓΚΟΓΚΛΑΣ που συνεχίζονται αυτές τις μέρες, ενάντια στις απολύσεις και το κλείσιμο του εργοστασίου”.