Τοπικά

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Αχαΐας βάσει της κατανομής των εδρών από το Πρωτοδικείο

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Μετά την ανακοίνωση της σταυροδοσίας και βάσει της κατανομής των εδρών στους συνδυασμούς από το Πρωτοδικείο Πατρών, η σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Αχαΐας έχει ως εξής:

Από το συνδυασμό «Όραμα για τη Δυτική Αχαΐα» του Σπύρου Μυλωνά: Μπουχέλος Ανδρέας, Καμπέρος Ηλίας, Σταυρογιαννόπουλος Σπύρος, Καραντζάς Άγγελος, Ορλώφ Κυριάκος, Ταπεινός Κωνσταντίνος, Γκοτσόπουλος Βασίλης, Μάλλιαρης Γρηγόριος, Παλαιολόγος Κωνσταντίνος, Βερρόπουλος Αναστάσιος, Παναγιωτοπούλου Πηνελόπη, Πουλίδας Αθανάσιος.

Από το συνδυασμό «Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών» του Χρήστου Νικολάου, εκτός από τον ίδιο συμμετέχουν οι: Οικονομόπουλος Ηλίας, Ραυτακόπουλος Αθανάσιος, Μπαχράς Ξενοφών, Τραχάνης Σπύρος, Λιάκος Φίλιππος, Μαυρόγιαννης Σάκης, Ορδίτης Αλέξιος, Σταθόπουλος Ανδρέας, Δημόπουλος Σπύρος και Οικονομόπουλος Νικόλαος.

Από τον συνδυασμό «Ελπίδα Ελεύθεροι Πολίτες Δυτικής Αχαΐας» του Άγγελου Στεργιόπουλου ο ίδιος και ο Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Επίσης, εκλέγονται οι επικεφαλής συνδυασμών, Παναγιώτης Κουνάβης και Αλέκος Θανόπουλος.

Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΕΔΡΩΝ

Στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, σε σύνολο 30.119 εγεγραμμένων εκλογέων ψήφισαν 21.667. Τα έγκυρα ήταν 20.357, τα άκυρα 1.093, τα λευκά 217 (σύνολο άκυρων και λευκών 1.310).

Οι συνδυασμοί έλαβαν:

-«Όραμα για την Δυτική Αχαΐα» με επικεφαλής τον Σπύρο Μυλωνά 9.166 ψ., 45,03 % και 12 έδρες, οι οποίες κατανέμονται ως εξής: 3 στην Δ.Ε. Μόβρης, 3 στην Δ.Ε. Λαρισσού, 2 στην Δ.Ε. Ωλενίας, 4 στην Δ.Ε. Δύμης.

-«Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών» με επικεφαλής τον Χρήστο Νικολάου, 8.259 ψ., 40,57 % και 11 έδρες (2 στην Δ.Ε. Μόβρης, 2 στην Δ.Ε. Λαρισσού, 2 στην Δ.Ε. Ωλενίας και 5 στην Δ.Ε. Δύμης).

– Η «ΕΛ.ΠΙ.Δ.Α. Ελεύθεροι Πολίτες Δυτ. Αχαΐας» με επικεφαλής τον Άγγελο Στεργιόπουλο έλαβε 1.557 ψ., 7,65 % και 2 έδρες (1 στην Δ.Ε. Λαρισσού και 1 στην Δ.Ε. Ωλενίας).

– Η «Αυτοδιοικητική Κίνηση Δυτ. Αχαΐας» με με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κουνάβη έλαβε 601 ψ., 2,95 % και 1 έδρα στην Δ.Ε. Δύμης.

-Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ με επκεφαλής τον Αλέξιο Θανόπουλο 428 ψ., 2,10 % και 1 έδρα στην Δ.Ε. Ωλενίας.

– Η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ – ΝΕΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ» με επικεφαλής τον Αντώνιο Μπατζαλή έλαβε 346 ψ. και 1,70 %.