Τοπικά

Στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών η Ασπασία Ρηγοπούλου

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Το κατώφλι της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών πέρασε χθες το πρωί η γιατρός και υποψήφια Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Ασπασία Ρηγοπούλου…

…προκειμένου να πάρει την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για την έναρξη του προεκλογικού της αγώνα.
Για την κ. Ρηγοπούλου, η επίσκεψη αυτή δεν είχε τυπικό χαρακτήρα, αλλά ουσιαστικό καθώς πιστεύει ότι η

Εκκλησία αποτελεί το μοναδικό ακλόνητο και υγιές στήριγμα στη ζωή του ανθρώπου. Ιδιαίτερα θερμός και υποστηρικτικός προς το πρόσωπό της, ήταν ο λόγος του Σεβασμιωτάτου ο οποίος της ευχήθηκε καλή επιτυχία επ’ αγαθώ του ανθρώπου και της κοινωνίας.

Από την πλευρά της η κ. Ρηγοπούλου, αφού τον ευχαρίστησε για τα θερμά του λόγια, του μετέφερε το παράπονο των κατοίκων των απομακρυσμένων χωριών της περιοχής μας που δεν έχουν στις ενορίες τους ιερέα. Κάτι που είναι άλλωστε γνωστό στον Σεβασμιώτατο αλλά είναι πρόβλημα που απορρέει από τους χειρισμούς της πολιτείας και τη μη έγκριση διορισμών ιερέων.

«Για μία μικρή κοινωνία ανθρώπων και ένα χωριό η παρουσία του ιερέα είναι καθοριστική. Στο πρόσωπό του οι κάτοικοι βλέπουν τον εμψυχωτή τους και τον υποστηριχτή τους. Το χτύπημα της καμπάνας την Κυριακή, δίνει ζωή στον τόπο. Η Ν.Δ. και ο πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί την εργαλειοποίηση του κλήρου και την αλλαγή του τρόπου μισθοδοσίας τους. Στο πλαίσιο αυτό θα εργαστούμε και θα στηρίξουμε την Εκκλησία» δήλωσε η κ. Ρηγοπούλου μετά τη συνάντησή της με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών.