Τοπικά

Σήμερα το κρίσιμο ραντεβού στο Υπουργείο Εργασίας για την Frigoglass

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Σήμερα το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η κρίσιμη τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας για τη Frigoglass και το μέλλον των 91 εργαζομένων οι οποίοι βρέθηκαν εν μία νυκτί στον δρόμο μετά την απόφαση της εταιρείας να κλείσει το εργοστάσιο στην Κάτω Αχαΐα.

Οι εργαζόμενοι της Frigoglass συνοδευόμενοι από μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας κι εκπροσώπους άλλων σωματείων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο, ενώ ακολούθως αντιπροσωπεία τους θα πάρει μέρος στη σύσκεψη στο γραφείο του Γεν. Γραμματέα, Α. Νεφελούδη, ο οποίος έχει προσκαλέσει όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Σκοπός είναι να πειστεί η εταιρεία να μην κλείσει την παραγωγική μονάδα στην Κάτω Αχαΐα, κάτι που θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο, μιας και τα προβλήματα είχαν ξεκινήσει εδώ και χρόνια και οι εργαζόμενοι όλο αυτό το διάστημα έκαναν υπομονή και υποχωρήσεις για να μην χάσουν τη δουλειά τους.

Γι’ αυτό και ζητούν από την Πολιτεία αφενός να πιέσει για να μην κλείσει το εργοστάσιο κι αφετέρου να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποκατάστασή τους.

«ΡΕΥΜΑ» ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Το κλείσιμο του εργοστασίου έχει προκαλέσει «ρεύμα» συμπαράστασης στους εργαζόμενους από τοπικούς φορείς, σωματεία και κόμματα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ανακοίνωσή της στηρίζει τον αγώνα τους επισημαίνοντας πως «η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της Frigoglass και καλεί σε μαζική αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα τους. Όλοι και όλες στο πλευρό τους για να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια. Εδώ και τώρα κρατικοποίηση της Frigoglass χωρίς αποζημίωση για να σωθούν οι δουλειές και οι ζωές των εργαζόμενων».

Ανακοίνωση με την οποία τάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων εξέδωσε και το σωματείο crown hellas can Πάτρας.