Τοπικά

Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Καταγγέλλει το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Frigoglass

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Ανακοίνωση για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Frigoglass εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Όπως αναφέρει “καταγγέλλουμε στον Πατραϊκό λαό και τους εργαζόμενους της πόλης μας το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του εργοστασίου της Frigoglass που πετάει 90 εργαζόμενους στο δρόμο.

Η απόφαση της εργοδοσίας να κλείσει το εργοστάσιο δείχνει ότι οι επιχειρηματίες δε λογαριάζουν τίποτα μπροστά στην αύξηση και διασφάλιση των κερδών τους. Δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι αγώνες των εργαζομένων άλλα η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της αύξησης των κερδών συγκεκριμένων μονοπωλιακών ομίλων.

Αυτή είναι η περιβόητη “ανάπτυξη” που κλείνει σε όλους τους τόνους η κυβέρνηση. Μια ανάπτυξη που σημαίνει για τους βιομήχανους και τα μονοπώλια ακόμα πιο φτηνή εργατική δύναμη, νέες φοροαπαλλαγές, νέα χρηματοδότηση με δισ. ευρώ, ενώ για τους εργάτες φέρνει φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα και εργαζόμενους του κλάδου να καταδικάσουν τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας στη Frigoglass. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μείνουν ενωμένοι και μαζί με το Εργατικό Κέντρο Πάτρας να υπερασπιστούμε τη δουλειά μας, τη ζωή των οικογενειών μας, να παλέψουμε για να μη χαθεί κανένα δικαίωμά μας.

Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο εργοστάσιο στο πλευρό των εργαζομένων και συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα τους”.

 

 

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας