Ελλάδα

Hμερίδα – Εργαστήριο στην ΕΡΤ για τα Drones και την Δημοσιογραφία

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019, υλοποιήθηκε το πρώτο « Drone Journalism Workshop » με Θέμα «Drone Τechnology isΤransforming Journalism».

Το Drone Journalism Workshop απευθύνεται σε δημοσιογράφους, επαγγελματίες επικοινωνίας αλλά και πολίτες που θέλουν να ενημερωθούν για τις δυνατότητες, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που παρέχει η αξιοποίηση των Drones στην ενημέρωση, αλλά και τους τρόπους που αλλάζει η καθημερινότητά μας από τις σχετικές τεχνολογίες.

Στο Πλαίσιο της Ημερίδας

  • Ανακοινώθηκε το Νεοσύστατο Drone Journalism Lab του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας.
  • Παρουσιάστηκαν τα πρώτα ευρήματα της Ad Hoc Ερευνητικής Ομάδας που αναδείχτηκε μέσω του ανοιχτού στην κοινωνία Σεμινάριου (2017-19) στην Δημοσιογραφία Δεδομένων (από την ίδια ομάδα διοργανωτών).

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας (ΕCI – European Communication Institute), είναι Συνέργεια Ευρωπαϊκών Δημοσίων οντοτήτων, ενεργών στην ανώτατη παιδεία, την έρευνα και τις γλωσσικές τεχνολογίες. Συναποτελείται από το Αυστριακό Πανεπιστήμιο Donau Universität Krems – DUK, το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», το «Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασ. Μπότση και το Εργαστήριο Επικοινωνίας και Τεχνολογίας ΜΜΕ του ΕΜΠ.

To νεοσύστατο Εργαστήριο DJL (Drone Journalism Lab) παρακολουθεί, ερευνά και μελετά τις εξελίξεις στην τεχνολογία των Drones και την πληθώρα των εφαρμογών / ευκαιριών που ανοίγονται στην σύγχρονη Δημοσιογραφία και την Επικοινωνία.

Η χρήση των Drones γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής στους κλάδους των Μ.Μ.Ε. ενώ καθημερινά βλέπουμε πολλαπλά παραδείγματα χρήσης τους για δημοσιογραφικούς σκοπούς. Παρότι η ιδέα της εκμετάλλευσης των Drones για την συλλογή πληροφοριών ενημέρωσης αλλά και εικόνων μεγάλης ακτίνας συγκεντρώνει πολλαπλά πλεονεκτήματα, η χρήση τους συνεχίζει να είναι αμφιλεγόμενη, με την κοινωνία να είναι επιφυλακτική κυρίως για τα θέματα ασφάλειας και ιδιωτικότητας.