Τοπικά

Υπολειτουργεί ο Βιολογικός της Κ. Αχαΐας- Έλεγχος από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί ο επεξεργαστής της λυματολάσπης, ο μοχλός καθαρισμού και η δεξαμενή χλωρίωσης στο Βιολογικό Καθαρισμό Κάτω Αχαΐας, στις εγκαταστάσεις του οποίου βρέθηκε το πρωί κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος για έλεγχο.

Να σημειωθεί, πως τον έλεγχο ζήτησε ο Σύλλογος “Πείρος”, ο πρόεδρος του οποίου Δ. Μπαρμπούνης βρέθηκε επί τόπου μαζί με το κλιμάκιο.

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται πως “μετά από την επίσκεψη μας στην Διευθυνση Περιβάλλοντος  σήμερα ήρθε για  ελεγχο και να πάρει μετρήσεις κλιμάκιο της υπηρεσίας. Η εικόνα στον Βιολογικό ήταν απογοητευτική, καθώς διαπιστώθηκε ότι η μονάδα υπολειτουργεί και  δεν καθαρίζεται.
Ο επεξεργαστής στην είσοδο δεν λειτουργεί εδώ και καιρό και περιμένουν ακόμα να φερουν προσφοράν
Ο μοχλός καθαρισμού της λυματολάσπης ομοίως και η δεξαμενή χλωρίωσης επισηςν
Στο σημείο δεν υπήρχε εξειδικευμένο προσωπικο μόνο ο μοναδικος χημικός ο οποίος και περίμενε  το συνεργείο από την Διευθινση περιβάλλοντος και έχει μετακινηθεί στον τομέα πρασίνου. Δυστυχώς η απερχόμενη δημοτική Αρχή απέτυχε τα δυο τελευταία χρόνια που εντοπίζεται το πρόβλημα  να λειτουργήσει σωστά το βιολογικό καθαρισμό και με ημίμετρα μετά από καταγγελίες του συλλόγου μας αλλά και κατοίκων προσπαθούσε κάτι να φτιάξει.
Αλλά ποτέ δεν υπήρχε σωστή πολιτική απόφαση για την σωστή λειτουργια του βιολογικού. Η περιουσία του τόπου μας είναι η θάλασσα μας και θα είμαστε παρόν να την διαφυλάξουμε. Περιμένουνε την Ολοκληρωμένη επιστολή με τα συμπεράσματα  που θα γράψει  η υπηρεσία  για να τοποθετηθούμε επακριβώς.
Προσβλέπουμε και πιστεύουμε ότι η νέα δημοτική Αρχή γνωρίζει τα προβλήματα και θα βάλει μια σειρά στην άσχημη υπόθεση του βιολογικού για να κολυμπάμε σε καθαρές θάλασσες
Θα επανέλθουμε μόλις βγουν η μετρήσεις αν και τα πρώτα συμπεράσματα είναι απαισιόδοξα”.