Τοπικά

Η Ασπασία Ρηγοπούλου στην Αιγιάλεια

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Στο πλευρό του εμπορικού κόσμου της Αιγιάλειας βρέθηκε τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος η γιατρός και υποψήφια βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Ασπασία Ρηγοπούλου.

Πέραν του εορτασμού του Αγίου Πνεύματος, η ημέρα αυτή είναι ιδιαίτερη για τον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο Αιγιαλείας καθώς είναι αφιερωμένη στον εμπορικό κόσμο.

Η κ. Ρηγοπούλου είχε συνάντηση με την πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Μαίρη Χρονοπούλου, και άλλα μέλη του Δ.Σ. με τα οποία συζήτησε εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Προβλήματα τα οποία πηγάζουν από την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και από την άλλη τις αυξημένες υποχρεώσεις που έχει μία εμπορική επιχείρηση. «Η εξαφάνιση της μεσαίας τάξης που ήταν επί την ουσίας και ο αιμοδότης της αγοράς έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του εμπορίου. Αν η μεσαία τάξη δεν ενισχυθεί οικονομικά, κάτι που εντάσσεται κατά προτεραιότητα στο πρόγραμμα της ΝΔ, ο εμπορικός κλάδος δεν θα καταφέρει να επιβιώσει» σχολίασε η κ. Ρηγοπούλου ευχόμενη καλή δύναμη σε όλα τα μέλη και το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου της περιοχής.

Εκτός από την κ. Χρονοπούλου, η κ. Ρηγοπούλου συναντήθηκε με κ. Μαίρη Φουντά, τον κ. Αργύρη Αγγελόπουλο, τον κ. Σωκράτη Μαυρίδη, την γιατρό κ. Θεοδώρα Μπίτα. Επίσης συναντήθηκε και συνομίλησε με τον γιό της πριγκίπισσας Αικατερίνης της Σερβίας, κ. Ντέιβιντ Άντριους. Ο κ. Άντριους μαζί με τη σύζυγό του, κ. Αγγελική Μαργαρίτη, και τον 11χρονο γιό τους Αλέξανδρο, φιλοξενούνται τις τελευταίες ημέρες στο Αίγιο από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ Α.Ε.» κ. Παναγιώτη Φουντά.

Ακολούθως η κ. Ασπασία Ρηγοπούλου επισκέφτηκε τον Ελαιώνα όπου συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής. Το ζήτημα που κυριάρχησε στις συζητήσεις τους ήταν το μείζον πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Οι κάτοικοι ζήτησαν τη στήριξη της κ. Ρηγοπούλου προκειμένου η περιοχή να λύση οριστικά το θέμα αυτό.

«Είναι θέμα μείζονος σημασίας που αγγίζει τη δημόσια υγεία. Ούτε μπορεί να αγνοείται ούτε να παραπέμπονται για μελλοντική αντιμετώπιση. Οι κάτοικοι έχουν εξαντλήσει τα όρια της υπομονής τους. Οφείλουμε όλοι να συνταχτούμε σε μία κοινή γραμμή και να διεκδικήσουμε σθεναρά την οριστική επίλυσή του» σχολίασε η κ. Ρηγοπούλου.