Τοπικά

Τι πραγματικά συνέβη με τις διακοπές νερού στον Κάτω Αλισσό

Κάτω Αλισσό
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Χωρίς νερό έμειναν στον Κάτω Αλισσό την Μ. Παρασκευή , Μ. Σάββατο , αλλά και τη Δευτέρα του Πάσχα. Φυσικά έγιναν προσπάθειες να “μαζευτούν τα ασυμμάζευτα” με δικαιολογίες που πραγματικά είναι να γελάει κανείς, αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι οι επισκέπτες και οι ετεροδημότες έμειναν χωρίς νερό για ακόμη μία φορά. 

Το τι πραγματικά έγινε περιγράφει με ανάρτησή του ο κάτοικος του Αλισσού Χρήστος Καραβότας. Αναλυτικά αναφέρει :

Επειδή υπηρέτησα τα κοινά επί τρεις τετραετίες και με την εκ νέου ενασχόληση μαζί με εκλεκτούς φίλους αισθάνομαι την υποχρέωση να ενημερώσω έχοντας γνώση του προβλήματος το πρόβλημα του νερού στο κάτω Αλισσό.

Νερό Υπάρχει άφθονο το θέμα είναι η διαχείριση.

Το Ιανουάριο λόγω βλάβης του ρυθμιστή πίεσης υπήρξε μεγάλη πίεση στο Δίκτυο με αποτέλεσμα να προκληθούν Ζημιές σε οικίες. Από τότε έπαψε να λειτουργεί η μεγάλη Γεώτρηση. Πλησιάζοντας η εαρινή περίοδος τιs ημέρες αυξημένηs κατανάλωσης παρουσιαζόταν πρόβλημα μειωμένου η ελάχιστου νερού στο Δίκτυο. Τη Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου νερό στο Δίκτυο από τη ανεπάρκεια της μικρής γεώτρησης να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες.

Το Μεγάλο Σάββατο μαζί με το πρόεδρο του ΤΟΕΒ επήγα στη γεώτρηση παρουσία της κ.Πρόεδρου με μόνη πρόθεση να βοηθήσω. Τα συνεργεία του Δήμου και ο ηλεκτρολόγος έβαλαν σε λειτουργία τη μεγάλη γεώτρηση με αποτέλεσμα να υπάρχει άφθονο νερό αλλά λόγω μη λειτουργίας του ρυθμιστή πίεσης να υπάρχει κίνδυνος να παρατηρηθούν οι ίδιες βλάβες στο Δίκτυο και στις οικιακές συσκευές.

Μετά από δύο ώρες περίπου το συνεργείο του Δήμου και η Πρόεδρος έκριναν σωστά να σταματήσει να λειτουργεί η μεγάλη γεώτρηση γιατί θα γίνει πάλι το έλα να δεις από βλάβες. Το Δια ταύτα και η αλήθεια είναι γιατί επί τόσους μήνες οι αρμόδιοι δεν φρόντισαν να επισκευάσουν τη μεγάλη γεώτρηση το ρυθμιστή πίεσης με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται το χωριό χωρίς σοβαρό λόγο.

Παρακαλούμε πολύ πολύ το κ Δημάρχου και τους υπεύθυνους τις ΔΕΥΑΔ Να φροντίσουν άμεσα για τη λειτουργία της μεγάλης σε ιπποδύναμη γεώτρησης που ειναι περίπου στα 45 μέτρα βάθος με καλλίτερη ποιότητα νερού.

Η αδιάφορα από δω και πέρα που θα έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία ενός ολόκληρου χωριού δεν δικαιολογείται.