Τοπικά

Ο Χαράλαμπος Οικονομόπουλος υποψήφιος με την παράταξη “Όραμα για τη Δυτική Αχαία”

Χαράλαμπος Οικονομόπουλος
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Υποψήφιος στην Δημοτική κοινότητα της Κάτω Αχαΐας με την παράταξη “Όραμα για τη Δυτική Αχαία” είναι ο Χαράλαμπος Οικονομόπουλος.

To Who is Who του Αχαγιώτη δημιουργού

Ο Χαράλαμπος Οικονομόπουλος του Ιωάννη και της Μαρίας γεννήθηκε και ανδρώθηκε στην πόλη της Κ. Αχαΐας. Αφού ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στις Ειδικές Δυνάμεις ως Αλεξιπτωτιστής, εργάστηκε κοντά στον πατέρα του, ο οποίος ήταν τεχνίτης σιδήρου, αλουμινίου και γυαλιού.

Είναι παντρεμένος με την Πετροπούλου Χριστίνα και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, την Ιόλη και τον Άγγελο Φοίβο. Στον επαγγελματικό τομέα κατόρθωσε, ύστερα από επίπονη και επίμονη προσπάθεια, να δώσει ζωή στην έμπνευση χρόνων, ικανοποιώντας τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες.

Το πρώτο μεγάλο έργο, “Κούρος της Βολομάνδρας”, βρίσκεται σε ιδιωτική συλλογή στο Φοίνικα Θεσσαλονίκης.

Το δεύτερο, “Το Δέντρο της Ιόλης”, – ύστερα από την άκρως τιμητική πρόταση του διευθυντή του Νομισματικού Μουσείου- βρέθηκε να κοσμεί το Ιλίου Μέλαθρον κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Το τρίτο, “Κούρος Κροίσος”, το οποίο εκτίθεται σε γκαλερί στο νησί της Μυκόνου, συγκεντρώνει τα βλέμματα των επισκεπτών και τυγχάνει ευρείας αποδοχής του κόσμου της τέχνης.

Ο Χαράλαμπος, έχοντας ιδιαίτερη αγάπη στον αθλητισμό, διετέλεσε ως Αντιπρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου Δύμης. Αναγνωρίζει τη δύναμη του ανθρώπου και υποκλίνεται στο μεγαλείο του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού. Για αυτό και σε αυτήν την προσπάθεια, είναι έτοιμος να καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα βοηθήσει στην πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης.

Από νεαρή ηλικία, θεωρούσε σημαντική την εκλογική διαδικασία και ως εκ τούτου συμμετείχε τρεις φορές ως υποψήφιος με διαφορετικούς συνδυασμούς.