Τοπικά

Τραχήλη: Με πολλά «χιλιόμετρα» επιτυχημένης διαδρομής

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Καθώς, πλέον, μπαίνουμε στην τελική ευθεία των ευρωπαϊκών εκλογών…

…και με την κρισιμότητα τους να είναι αυτονόητη για την Ευρώπη αλλά και για την θέση και φωνή της χώρας μας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, είναι χρήσιμη μια παρατήρηση που δεν αφορά στα προγράμματα αλλά στα πρόσωπα.

Άλλωστε η προγραμματική υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας είναι δεδομένη και αποτυπώνεται στο σύνολο των δημοσκοπήσεων.

Τα πρόσωπα, λοιπόν. Είχαμε την ευκαιρία έως τώρα– και θα έχουμε κι άλλες ευκαιρίες έως τις 26 Μάϊου- να δούμε στην Πάτρα και στην Αχαΐα πολλά από τα πρόσωπα που στελεχώνουν το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.
Πρόσωπα με σημαντική πολιτική, κοινωνική, επιστημονική και επαγγελματική διαδρομή που η συμμετοχή τους σηματοδοτεί την πολιτική φιλοσοφία της Νέας Δημοκρατίας η οποία συμπυκνώνεται ως εξής: άνοιγμα στην κοινωνία, ανανέωση, εμπειρία, προβολή των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας και αξιοποίηση τους αλλά και παραταξιακή ενότητα και διεύρυνση.

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με πολλά «χιλιόμετρα» επιτυχημένης διαδρομήςστον χώρο τους, με ξεκάθαρο στίγμα για την μορφή που θα πρέπει να έχει η Ευρώπη μετά τις εκλογές.

Το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι ένα αμάλγαμα ενδοκομματικών ισορροπιών ή τακτοποίησης προσωπικών φιλοδοξιών και ανταλλαγμάτων, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναιένα ισχυρό δείγμα γραφής του πώς θα κυβερνήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με επένδυση και προτεραιότητα στις αξίες, στις ικανότητες, στη συνέπεια, στο αδιαπραγμάτευτο ήθος αλλά και στην αριστεία που η απερχόμενη κυβέρνηση θέλησε -ανεπιτυχώς- να μάς κάνει να την ξεχάσουμε.

Στην Πάτρα, στην Αχαΐα είδαμε, μιλήσαμε, ανταλλάξαμε απόψεις με πολλούς από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας. Κοινός παρονομαστής η διάθεση τους να συμβάλλουν σε μια Ευρώπη που θα διαμορφώσει μια νέα πολιτική και κοινωνική ατζέντα, με έμφαση σε τοπικά αλλά και σε υπερτοπικά προβλήματα όπως το Μεταναστευτικό, η Κλιματική Αλλαγή, η μείωση των ανισοτήτων ανάμεσα στον Βορρά και στο Νότο, η ανεργία, η στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και η καταπολέμηση όλων των παθογενειών που ωθούν σήμερα κάποιους πολίτες σε ακραίες θέσεις.

Τα πρόσωπα, λοιπόν… Άλλο ένα ισχυρό χαρτί που θα αξιολογηθεί θετικά απ’ τους πολίτες στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. Χαρίζοντας στη Νέα Δημοκρατία μια περιφανή νίκη που θα δρομολογήσει αμέσως εξελίξεις και στην εσωτερική πολιτική σκακιέρα.