Τοπικά

Σοφία Μπαράκου:”Ο Σπύρος Μυλωνάς είναι ένας άνθρωπος με αξίες, με ικανότητες και με διάθεση αληθινής προσφοράς”

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

H υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη “Οραμα για τη Δυτική Αχαΐα”…

…και επικεφαλής τον Σπύρο Μυλωνά μιλά στη “westcity” για την απόφασή της να στρατευτεί με τον συνδυασμό του Σπύρου Μυλωνά τονίζοντας ότι θέλει με τις με τις γνώσεις της να βοηθήσει στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων. Η κ. Μπαράκου εργάστηκε 25 χρόνια στη δημοτική κοινότητα Μαζαρακίου και 12 χρόνια στην Ωλενία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Ποιο ήταν το κίνητρο για να απαντήσετε θετικά στο κάλεσμα του Σπύρου Μυλωνά να είστε υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Όραμα για τη Δυτική Αχαΐα»;

Συμμετέχω στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, όχι από φιλοδοξία και «κοινωνική καταξίωση», αλλά επειδή θέλω πραγματικά να προσφέρω στον τόπο που ζω. Εργάστηκα για πολλά χρόνια στην αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα στη Δ.Ε. Ωλενίας και θέλω με τις γνώσεις μου να βοηθήσω στην επίλυση των προβλημάτων και αναγκών των συνανθρώπων μας.

Γιατί με τον Σπύρο Μυλωνά;

Ο Σπύρος Μυλωνάς είναι ένας άνθρωπος με αξίες, με ικανότητες και με διάθεση αληθινής προσφοράς, γι αυτό αποφάσισα να στηρίξω την προσπάθειά του συμμετέχοντας ενεργά και στηρίζοντας τον συνδυασμό. Όλα τα μέλη της παράταξης «Όραμα για τη Δυτική Αχαΐα» έχουμε ένα κοινό σκοπό, θέλουμε να φέρουμε στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας την ανάπτυξη που του αξίζει.

Ποια τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας;

Νομίζω ότι το βασικότερο πρόβλημα είναι η ποιότητα και η έλλειψη νερού τους καλοκαιρινούς μήνες. Όλες οι μελέτες της απερχόμενης δημοτικής αρχής, όπου υπάρχουν, έχουν μείνει στα συρτάρια ενώ η Δ.Ε.Υ.Α. Δυμαίων αδυνατεί να εξυπηρετήσει τους δημότες και τους χιλιάδες τουρίστες που μας επισκέπτονται κάθε χρόνο. Για εμάς το νερό είναι δημόσιο αγαθό, πηγή ζωής, όχι εμπόρευμα!

Δεύτερον, ένα έργο που θα πρέπει να γίνει με σοβαρότητα είναι η κατασκευή των αγροτικών δρόμων. Αυτό όμως θέλει πρόγραμμα, ούτως ώστε να επισκευαστεί κάθε σημείο σωστά, και όχι πρόχειρα όπως βλέπουμε να συμβαίνει το τελευταίο διάστημα, και με στόχο να βοηθήσουμε τους αγρότες μας να εργάζονται με ασφάλεια και να έχουν ομαλή πρόσβαση όλο το χρόνο στα αγροκτήματά τους .

Τρίτον, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!

Η απερχόμενη δημοτική αρχή στο βωμό της εξουσίας υιοθέτησε μη νόμιμες και δημοκρατικές διαδικασίες για να γίνει λαοφιλής, υποτιμώντας την νοημοσύνη όλως μας. Εμείς θα δουλέψουμε με όρους δημοκρατικούς και ίσους προς όλους για μπει μια τάξη στον Δήμο μας.

Θα ήθελα να κλείσουμε τη συνέντευξή μας μ’ ένα δικό σας μήνυμα…

Οι καιροί είναι δύσκολοι και τα προβλήματα πολλά για όλους μας.

Πρέπει να βλέπουμε την αλήθεια και να στηρίζουμε ανθρώπους που εμπιστευόμαστε περισσότερο ότι θα προσφέρουν πραγματικά στον τόπο μας και στους δημότες μας. Πάντα με ήθος, ειλικρίνεια και διαφάνεια.

Η ψήφος μας θα αναδείξει την επόμενη δημοτική αρχή και από αυτή εξαρτάται το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας.

Εμπιστευτείτε μας γιατί έχουμε «Όραμα» έναν Δήμο ποιότητας, προσφοράς, στήριξης και συνεργασίας , και θα κάνουμε τα πάντα για να το κάνουμε πράξη.