Τοπικά

Υπεγράφη σύμβαση για αντιπλημμυρικά έργα στον ποταμό Πείρο

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Ξεκινούν το αμέσως επόμενο διάστημα οι παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής θωράκισης στον ποταμό Πείρο, όπως επίσης σε κλάδους και όμορους χείμαρρους.

Τη Δευτέρα 6 Μαΐου  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου, με στόχο να υπάρχει ενεργή εργολαβία στην περιοχή, αλλά και να ξεκινήσει το έργο ώστε να λαμβάνονται τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας.

Με βάση την υπογραφείσα σύμβαση τα τεχνικά έργα που προβλέπονται αφορούν στη συντήρηση, αποκατάσταση υφιστάμενων τεχνικών έργων, αποκατάσταση-επισκευή υφισταμένων σαραζανέτ, αναβαθμών και λεκανών ηρεμίας κατά μήκος του ποταμού Πείρου και όμορων χειμάρρων και κλάδων αυτού για την προστασία των παρόχθιων ιδιοκτησιών, οδών, προσβάσεων του ζωικού κεφαλαίου της αγροτικής παραγωγής κ.λ.π.
Λειτουργώντας προληπτικά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται σε στενή συνεργασία με όλους τους φορείς και υπηρεσίες που εμπλέκονται με δράσεις πολιτικής προστασίας, προκειμένου αντίστοιχες ενεργές εργολαβίες που περιλαμβάνουν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης αντιπλημμυρικών έργων σε ποταμούς να υπάρχουν και στις τρεις περιφερειακές ενότητες.