Τοπικά

Οι νέοι γράφουν …. Η τοπική Αυτοδιοίκηση δεν ερμηνεύεται με όρους στρατοπέδου ή γηπέδου

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Αγαπητοί συμπολίτες,

Είμαι ένας άνθρωπος που σε όλους τους τομείς της ζωής μου πάντα με ενδιέφεραν τα αποτελέσματα, οι λύσεις στα προβλήματα και η βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν στην κάθε κατάσταση.

Έχω ζήσει 33 χρόνια σε αυτόν τον τόπο. Εδώ γεννήθηκα,πήγα σχολείο, μεγάλωσα, σπούδασα, εργάστηκα και έκανα οικογένεια. Δεν έφυγα, γιατί πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω ότι μπορεί κάποια στιγμή να κατακτήσει την θέση που του αξίζει. 

Υπηρετώντας εδώ και χρόνια τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, εργαζόμενος σκληρά στο επάγγελμα που σπούδασα και προσπαθώντας να συμμετάσχω στο “επιχειρείν”, απέκτησα τηρουμένων των αναλογιών μια σφαιρική εικόνα των πραγμάτων που λαμβάνουν χώρα αφενός στην πόλη μου Κάτω Αχαΐα και αφετέρου στον τόπο μου Δήμο Δυτικής Αχαΐας.

Όταν λοιπόν κλήθηκα από τον Σπύρο Μυλωνά και την ομάδα της δημοτικής παράταξης Όραμα για τη Δυτική Αχαΐα να συμμετέχω με τις δυνάμεις μου σε αυτόν το αγώνα έπρεπε να αξιολογήσω και να πάρω μια απόφαση.

Όντας πλέον γονέας δύο παιδιών κατάλαβα πως τα κριτήρια είναι πολύ διαφορετικά και οι έννοιες “τόπος” και “μέλλον” έχουν πολύ περισσότερες διαστάσεις από όσες είχα στο μυαλό μου.

Συντάχθηκα σε αυτόν τον δημοκρατικό αγώνα διότι πλέον δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, δεν υπάρχει χώρος για άλλα λάθη αλλά το κυριότερο διότι ο Σπύρος Μυλωνάς κατάφερε να συνθέσει δυνάμεις και ανθρώπους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πιστεύω ακράδαντα πως το “oneman show” ανήκει στο παρελθόν και ότι το μέλλον είναι οι συλλογικές προσπάθειες.

Δημιούργησε μια συμπαγή ομάδα, και ένα πολυσυλλεκτικό σχήμα με σκοπό να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα, να χρησιμοποιήσει κάθε ικανότητα για να καταφέρει να παράγει το μέγιστο δυνατό έργο. Έδωσε βήμα στην νέα γενιά,την σύνδεσε με την εμπειρία παλιών αυτοδιοικητικών στελεχών έτσι ώστε να μπορούμε να απαντήσουμε στις προκλήσεις, με λύσεις και να κοιτάξουμε το μέλλον κατάματα.

Ανατρέχοντας στην επαγγελματική του σταδιοδρομία θα διαπιστώσουμε πως πάντα επιτύγχανε την εξέλιξη, την πρόοδο και έφερνε τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Με τον δικό του αξιακό κώδικα σε συνδυασμό με την τεχνοκρατική του αντίληψη και την πίστη του στην σκληρή δουλειά μας ενέπνευσε και μας έκανε όλους να πιστέψουμε πως συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά εκείνου του ηγέτη που μπορεί να πάει τον τόπο ένα βήμα μπροστά.

Το ότι δεν είναι πολιτικός αποτελεί το πιο σημαντικό πλεονέκτημα του καθώς με την νοοτροπία που διαθέτει μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους και να δώσει καινούργιες απαντήσεις στα σύγχρονα προβλήματα του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Προσωπικότητες που άφησαν το στίγμα και το αποτύπωμα τους στην τοπική αυτοδιοίκηση προερχόμενοι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους αποφάσισαν να στηρίξουν το πρόσωπο του Σπύρου Μυλωνά. Αυτό αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα προς την κοινωνία που αναδεικνύει την ολοκληρωμένη προσωπικότητα του Σπύρου Μυλωνά, επιβεβαιώνει πως δεν είναι αχυράνθρωπος κανενός, δείχνοντας παράλληλα την δυνατότητα που έχει να συνθέτει δυνάμεις.

Η τοπική αυτοδιοίκηση και η πολιτική δεν ερμηνεύεται, αγαπητοί φίλοι με όρους στρατοπέδου ή γηπέδου. 

Το μέλλον του τόπου μας δεν είναι ένας αγώνας μπάσκετ, δεν υπάρχουν οι έννοιες “ένας εναντίον τριών” δεν χωρά ο διχασμός και η πόλωση στις μέρες μας.

Οι συνθήκες αλλάζουν, οι ταχύτητες μεγαλώνουν ,η κοινωνία έχει συγκεκριμένα προβλήματα και επιζητά ξεκάθαρες λύσεις.

Η μικροπολίτικη, η εικονική πραγματικότητα, η δημαγωγία,ο λαϊκισμός, η ευθυνοφοβία αποτελούν έννοιες που οι πολίτες, ιδιαίτερα των τοπικών κοινωνιών απεχθάνονται. Για αυτό είναι αποφασισμένοι να στείλουν τους ανθρώπους που τις πρεσβέουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Λίγο πριν την κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας που είναι η άσκηση του εκλογικού μας δικαιώματος πρέπει να αναλογιστούμε:

✔️Ποιο είναι το έργο που έχει παραχθεί στον Δήμο μας;
✔️Ποιο είναι το όραμα που θα πρέπει να ενστερνίστούμε;
✔️Ποιο είναι το σχέδιο και το πρόγραμμα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε;
✔️Ποιές είναι οι ευθύνες που έχουμε απέναντι στα παιδιά μας;
✔️Ποιο είναι το μέλλον που θέλουμε να διεκδικήσουμε για τον τόπο μας;
✔️Ποια ομάδα μπορεί να πετύχει τον παραπάνω προσανατολισμό;
✔️Ποιός ηγέτης μπορεί να καθοδηγήσει αυτήν την ομάδα;

Αύριο αγαπητοί συμπολίτες καθορίζουμε τον προσανατολισμό και το μέλλον του τόπου μας. Δεν υπάρχουν υπεκφυγές μόνο επιλογές και ευθύνες.

Την προηγούμενη Κυριακή δώσατε στην ανεξάρτητη Δημοτική μας παράταξη Όραμα για την Δυτική Αχαΐα το έναυσμα για να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια. Εκλέξατε 12 δημοτικούς συμβούλους εκ των οποίων πάνω από τους μισούς είναι νέα πρόσωπα. Σας καλώ αυτήν την Κυριακή να ολοκληρώσετε την εντολή σας δίνοντας στον Σπύρο Μυλωνά την ψήφο την εμπιστοσύνη και την δυνατότητα να μας οδηγήσει στην προοπτική, την εξέλιξη και την πρόοδο.

Άρθρο του Παναγιώτη Χριστόπουλου