Τοπικά

Ο Αντώνης Μπατζαλής καταγγέλλει προσπάθεια εξαγοράς ψήφων

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Προσπάθεια εξαγοράς ψήφων καταγγέλλει ο υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Αντώνης Μπατζαλής.

Όπως δήλωσε στο westcity.gr πρόκειται για μία προσπάθεια ορισμένων να “δολοφονήσουν τη δημοκρατία” αφού το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι είναι “ιερό” και βασικό συστατικό τη δημοκρατίας μας.

“Έφθασαν στο συνδυασμό μας πληροφορίες από συνδημότες μας ότι κάποιοι υποψήφιοι του έταξαν χρήματα για να πάρουν την ψήφο τους. Αυτές οι κινήσεις δυστυχώς αμαυρώνουν το θεσμό της δημοκρατίας κι αφετέρου δημιουργούν ένα κλίμα εκμετάλλευσης”, τόνισε ο κ. Μπατζαλής και προσέθεσε πως όλοι οι πολίτες πρέπει να είναι ενεργοί και να έχουν το δικαίωμα και την ελευθερία να ψηφίζουν χωρίς να τους ασκούνται διάφορου τύπου πιέσεις.

Σχολιάζοντας δε τη συμμετοχή των Ρομά στα κοινά ανέφερε ότι “οι Ρομά επιτέλους συμμετέχουν στο δημοκρατικό βίο όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες. Έχουν θέση και αυτό συμβαίνει πρώτη φορά στην ιστορία. Οι Ρομά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Υπάρχει αφύπνιση των Ελλήνων τσιγγάνων, βλέπουν ότι υπάρχει στήριξη κοινωνικής προστασίας από την κυβέρνηση για τα ζητήματα που που τους απασχολούν τόσες δεκαετίες. Υφίστανται αποκλεισμό και ξενοφοβία και αυτό το φαινόμενο πρέπει να εξαλειφθεί. Για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές, αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές πανελλαδικά συμμετέχουν ως υποψήφιοι 100 και πλέον Ρομά. Θέλουμε να προσφέρουμε στον τόπο μας με αγνές  προθέσεις”.