Τοπικά

Γ. Κουτρουμάνης: Ψηφίζουμε ΝΔ για να αλλάξουμε την Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Πριν από σαράντα ακριβώς χρόνια, στις 28 Μάϊου 1979, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε στο Ζάππειο Μέγαρο την υπογραφή του για την προσχώρηση της Ελλάδας στην ΕΟΚ.

Ήταν μια στρατηγική επιλογή που δικαιώθηκε από τη ροή της Ιστορίας, ωστόσο πολεμήθηκε σφοδρά στην εποχή της, εντός και εκτός της χώρας, με τις ηχηρές αντιδράσεις στο εσωτερικό να εκφράζονται με ογκώδεις διαδηλώσεις στις οποίες κυριαρχούσαν συνθήματα του τύπου: «Έξω από την ΕΟΚ», «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο».

Αλλά και στο εξωτερικό τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα. Ο τότε Καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ φέρεται να είχε πει ότι «για να βάλει την Ελλάδα στην ΕΟΚ ο Καραμανλής, πρέπει να περάσει πάνω από το πτώμα μου».

Όμως, παρά τα εμπόδια που φάνταζαν ανυπέρβλητα και τις ισχυρότατες αντιδράσεις, ο αείμνηστος ηγέτης τα κατάφερε.

Οι επικείμενες ευρωεκλογές της 26ης Μάϊου 2019 συνιστούν μια ακόμη ευκαιρία για να επιβεβαιώσουμε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό μας. Η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία, την παράταξη της εθνικής ευθύνης που ανέκαθεν είχε στραμμένο το βλέμμα της στην Ευρώπη, το εγγυάται.

Είναι η παράταξη που έβαλε τη χώρα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, αλλά κι αυτή που πριν από λίγα χρόνια την κράτησε σ’ αυτήν, προτάσσοντας μια εθνική επιλογή που έβαλε το συμφέρον της χώρας πάνω από το αντίστοιχο του κόμματος.

Ήταν το δραματικό καλοκαίρι του 2015, όταν η τυχοδιωκτική πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, μια «ανάσα»
από την έξοδό της από την Ευρωζώνη και την ολοσχερή χρεοκοπία.

Αλλά και τα χρόνια που ακολούθησαν, οι ερασιτεχνισμοί και οι ιδεοληψίες της σημερινής κυβέρνησης είχαν ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να χάσει πολύτιμους ευρωπαϊκούς πόρους για την ανάκαμψή της, όπως το φθηνό χρήμα μέσω του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με το οποίο χρηματοδοτήθηκαν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτός από την Ελλάδα.

Δυστυχώς, η σημερινή κυβέρνηση δεν εκμεταλλεύτηκε τα πλεονεκτήματα που μας παρείχε η θέση μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά με την πολιτική της δέσμευσε τη χώρα μας σε σκληρή λιτότητα για τα επόμενα χρόνια μέχρι και το 2060, επιδόθηκε σε μια εξοντωτική φορολογική πολιτική που «εξαφάνισε» τη μεσαία τάξη και φτωχοποίησε ευρέα κοινωνικά στρώματα.

Σήμερα που η Ευρώπη απειλείται από τις δυνάμεις του λαϊκισμού και του εθνικισμού περισσότερο από ποτέ, το ζητούμενό μας πρέπει να είναι μια ισχυρή Ελλάδα. Επιβάλλεται να αλλάξει το οικονομικό μοντέλο και η εθνική μας οικονομία να γίνει ανταγωνιστική και παραγωγική. Η χώρα μας να γίνει τόπος προσέλκυσης νέων επενδύσεων, να ανοίξουν νέες δουλειές, ώστε να δημιουργηθούν πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Αυτήν την αλλαγή μπορεί να επιφέρει μόνο η Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πετυχαίνοντας μια καθαρή νίκη στις ευρωεκλογές, που έχουν αδιαμφισβήτητα χαρακτήρα δημοψηφίσματος. Η νίκη αυτή θα είναι το προμήνυμα για την επικράτησή της στις προσεχείς εθνικές εκλογές, που είναι επιτακτική πλέον ανάγκη για τον τόπο μας.