Τοπικά

Παναγιώτης Κουνάβης:  “Έργα με ξένα κόλλυβα”…

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Με αφορμή επιστολή διάψευσης της διευθύντριας Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας της ανακοίνωσης του Δήμου Δυτικής Αχαΐας για τον βυζαντινό ναό Αγίου Δημητρίου Μπάδα, ο επικεφαλής της ΑΚΙΔΑ σχολιάζει:

“Σε μια εξαιρετικά σοβαρή και δημόσια καταγγελία προέβη με επιστολή της στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» η διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας δρ. Αναστασία Κουμούση. Αφορμή το διαβόητο ένθετο με τα «έργα και τις ημέρες» της δημοτικής αρχής στης Δυτική Αχαΐα, που δημοσίευσε η εφημερίδα.

Συγκεκριμένα, η κ. Κουμούση διαψεύδει κατηγορηματικά ότι τα Θυρανοίξια του βυζαντινού ναού Αγίου Δημητρίου Μπάδα ήταν έργο του δήμου, εκτός από την κάλυψη κάποιων λακουβών στο δρόμο την προηγούμενη ημέρα με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου. Η ΑΚΙΔΑ από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε την δημοσίευση αυτού του ενθέτου με ερωτήματα που άπτονται της δημοκρατικής διαδικασίας και της εκλογικής διαφάνειας. Εδώ όμως τα πράγματα είναι πιο σοβαρά.

Εκτός από πολιτικό αμοραλισμό –γιατί μια δημοτική αρχή κάνει επίσημο απολογισμό στο τέλος της θητείας της- δημοσιεύονται και κατάφορα ψεύδη που διαστρεβλώνουν τα πραγματικά περιστατικά στον δρόμο προς την κάλπη. Περιμένουμε τις απαντήσεις της δημοτικής αρχής σε αυτή την επίσημη καταγγελία και επιτέλους ας σταματήσει να κάνει «μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα». Το «δικό της» πάντως της το προετοιμάζει ο λαός της Δυτικής Αχαΐας…”.