Αθλητισμός

Αφιέρωμα στην αήττητη πρωταθλήτρια Δόξα Νιφορεϊκων

 
 
 
 

Η Δόξα Νιφορεϊκων επικράτησε την περασμένη Κυριακή της Αστραπής Ψαροφαϊου (3-2) εκτός έδρας και έτσι “έγραψε ιστορία” κατακτώντας το πρωτάθλημα στην Γ΄ΕΠΣΑ κατηγορία χωρίς ήττα σε 24 παιχνίδια.

Ο “αρχιτέκτονας” του οικοδομήματος

Ο Άγγελος Κίκινας αποτέλεσε την ιδανική λύση για τον πάγκο της ομάδας. Ήθελε να “χτίσει” κάτι στιβαρό και όχι μία ομάδα “πυροτέχνημα” και έβαλε τις βάσεις για ένα ρόστερ και ένα πλάνο, με παρόν και μέλλον. Οι “μαυραετοί” δούλεψαν στις προπονήσεις, ήταν συγκεντρωμένοι με σοβαρότητα στον στόχο τους και όλα κύλησαν εξαιρετικά, με τον Κίκινα να φημίζεται για την εργατικότητα και το χαμηλό προφίλ του.

Καλύτερη σε όλα 

Η Δόξα δεν υστέρησε ούτε στην επίθεση, ούτε στην άμυνα. Γενικότερα απέπνευσε σταθερότητα και συνέπεια σε όλες τις γραμμές της. Έτσι ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με την καλύτερη επίθεση (77 γκολ σε 24 ματς) και την καλύτερη άμυνα, με παθητικό 16 τέρματα σε 24 ματς. Το ρεκόρ της ήταν ασύλληπτο με 21 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Ασταμάτητη εντός και εκτός

Και στα εντός έδρας παιχνίδια, αλλά και σε αυτά μακριά από την βάση της είχε σημαντικά αποτελέσματα και πολλές νίκες. Εντός είχε ρεκόρ 10-2-0 και μακριά από το “σπίτι” της 11 νίκες, 1 ισοπαλία και καμία αποτυχία.

Της άρεσαν αυτά τα σκορ

Τα σκορ 2-0, 4-0 και 5-0 ήταν τα αγαπημένα των “μαυραετών” από τα Νιφορέικα. Και τα 3 προαναφερθέντα σκορ τα έφεραν από 3 φορές, με απολογισμό 11-0 στα γκολ. Το πιο ευρύ νικηφόρο αποτέλεσμα ήρθε απέναντι στον Σπάρτακο (15η αγωνιστική) με 7-1.

“Κακός δαίμονας” η Άβυθος

Η Άβυθος Αιγιαλείας δεν ηττήθηκε στα 2 παιχνίδια που έδωσε με την πρωταθλήτρια Δόξα Νιφορεϊκων και ήταν η μόνη ομάδα, που δεν “λύγισε” από τους “ασπρόμαυρους”. Στο Αίγιο το ματς έληξε 1-1 και στον επαναληπτικό γύρο, η Δόξα έμεινε στο 2-2 με το σύνολο του Λεωνίδα Κατσαρέλια. Τη νίκη στέρησε στην 20η στροφή και μάλιστα εντός και ο Αχιλλέας Καμαρών (1-1).