Τοπικά

Ένας ετεροδημότης μιλά για τον τόπο που αγαπά !

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Για τη Δυτική Αχαΐα των Πολλών

Πριν από πέντε χρόνια είχα την χαρά και την τιμή να συμμετέχω στα γεννητούρια της αυτοδιοικητικής παράταξης Α.ΚΙ.Δ.Α. με επικεφαλής τον Τάκη Κουνάβη. Ανατρέχοντας στα κείμενα που είχα αναρτήσει εκείνη την περίοδο με αφορμή την υποψηφιότητά μου, διαπιστώνω από τη μια με προβληματισμό, ότι οι ανάγκες που γέννησαν την Α.ΚΙ.Δ.Α. -δηλαδή τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του τόπου-  συνεχίζουν να υφίστανται και από την άλλη με  ικανοποίηση, ότι αυτή η παράταξη και ο εκπρόσωπός της στο δημοτικό συμβούλιο, ο υποψήφιος δήμαρχος Τάκης Κουνάβης, σε συνεργασία με τα μέλη της παράταξης και τους δημότες, τις ανέδειξαν με προτάσεις, δημοκρατικό διάλογο και αγωνιστικότητα.

Ως ετεροδημότης, που διατηρώ τα εκλογικά μου δικαιώματα στην περιοχή, εκπληρώνω τις δημοτικές μου υποχρεώσεις και νοιάζομαι για την ιδιαίτερη πατρίδα μου, την ιστορία και το μέλλον της, η συγκρότηση και η παρουσία της Α.ΚΙ.Δ.Α. καλύπτει ένα μεγάλο πολιτικό αυτοδιοικητικό κενό. Για μένα, που έχω σαν πρότυπο από το παρελθόν τον δήμο Ανωγείων του Γιώργη Κλάδου και από το παρόν και το μέλλον τον δήμο Τρικκαίων, όπου η τεχνολογία υπηρετεί τον πολίτη με όρους διαφάνειας, η Α.ΚΙ.Δ.Α. αποτελεί πραγματική όαση στη δυστοπική έρημο της αυτοδιοικητικής εκπροσώπησης στη Δυτική Αχαΐα και την πόλη μου την Αχαγιά.

Ένας λόγος παραπάνω, γιατί η Α.ΚΙ.Δ.Α., κατά τη γνώμη μου, μεταφέρει στο παρόν επικαιροποιημένες και ανανεωμένες τις αρχές και αξίες της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης της δεκαετίας του ’90, με τις οποίες γαλουχηθήκαμε πολλοί συνδημότες αυτοδιοικητικά. Αρχές και αξίες που είχαν και έχουν ως βασικές προϋποθέσεις την ανιδιοτελή ακομμάτιστη συνεργασία για το καλό του τόπου και τη συμμετοχή χωρίς αποκλεισμούς, με μοναδικά κριτήρια τη δημοκρατική συνείδηση και την πίστη  στην εμβάθυνση της τοπικής δημοκρατίας.

Σε μια περίοδο που η χώρα μετά από τη βαθιά κρίση έχει γυρίσει σελίδα και η απλή αναλογική είναι, επιτέλους, πραγματικότητα, αποτελεί αδήριτη ανάγκη οι αιρετοί που θα διαχειριστούν τα τοπικά μικρά και μεγάλα ζητήματα να μπορούν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Να ξεπεράσουν τις ξεπερασμένες πολιτικές πρακτικές. Να έχουν σχέδιο για την ανάπτυξη. Και κυρίως να μπορούν να αφουγκραστούν τις αγωνίες των πολιτών και να γίνουν η φωνή τους, κάτι που αδιαμφισβήτητα πέτυχαν και με το παραπάνω ο Τάκης Κουνάβης και η Α.ΚΙ.Δ.Α. όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Μάλλον είπα πολλά, αλλά όταν μιλάς για αξιόλογους ανθρώπους με καθαρό βλέμμα και για συλλογικότητες που ανατρέπουν τα δεδομένα, δεν φτάνει ούτε ο χώρος ούτε ο χρόνος. Αυτό που φτάνει είναι να τους επιλέξουμε την Κυριακή 26 Μαΐου, γιατί είναι η φωνή των δημοτών, γιατί είναι η φωνή των πολλών, γιατί αγαπούν ανιδιοτελώς τον τόπο τους.

Αγαπώ τον τόπο μου, Στηρίζω Α.ΚΙ.Δ.Α.

Ένας ετεροδημότης ,

Και για την αντιγραφή : Δημήτρης Στεμπίλης