Τοπικά

Α.ΚΙ.Δ.Α.: Οι στημένες φιέστες είναι εικόνες πολιτικής παρακμής.

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Οι εικόνες που βλέπουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ημέρες από την προεκλογική εκστρατεία των δήθεν “μονομάχων” είναι εικόνες πολιτικής παρακμής.

Τη στιγμή που ο τόπος έχει ανάγκη από ουσιαστικές προτάσεις και λύσεις, σε μια εποχή που η μεγάλη πλειονότητα των δημοτών αντιμετωπίζει πρόβλημα διαβίωσης, και οι δύο αρέσκονται σε πανάκριβες προεκλογικές συγκεντρώσεις, με κάλυψη πυροτεχνημάτων, βεγγαλικών και πτήσεις drones. Μια εικόνα που θυμίζει τη εποχή της Ελλάδας που δεν θέλουμε να θυμόμαστε, την εποχή που τέτοιες πολιτικές πρακτικές έφτασαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Η έννοια λιτός πολιτικός βίος μάλλον είναι ξένη και για τους δύο.
Το πολιτικό βίο της σημερινής Δημοτικής Αρχής τον ζήσαμε.
Τώρα είναι η ώρα να εμπεδώσουμε και τον πολιτικό βίο όλων αυτών που πρόσφατα απέκτησαν «όραμα».

Τέτοιου είδους προεκλογικές σπατάλες για ανούσιες και κακόγουστες φιέστες εντυπωσιασμού αποπνέουν τη φιλοσοφία της διαχείρισης των εμπνευστών τους. Αποτελούν το καλύτερο παράδειγμα για τον τρόπο που σχεδιάζουν να νοικοκυρέψουν τάχα τον Δήμο από την κακοδιαχείριση εκείνων με τους οποίους βρέθηκαν μαζί, που τους στήριξαν και προεκλογικά το 2014 αλλά και έως πρόσφατα.

Οι στημένες φιέστες δεν αποπνέουν δυστυχώς απλά μια εικόνα αμφίβολης και παρωχημένης αισθητικής, αλλά ζέχνουν μισαλλοδοξίας και αμοραλισμού. Κυρίως προσδιορίζουν το πολιτικό ποιόν των πρωταγωνιστών τους, οι οποίοι στους κρότους και τις λάμψεις επιχειρούν να αποκρύψουν την πραγματική τους εικόνα, αυτήν που ενισχύουν καθημερινά με την παλαιο-πολιτική, την έλλειψη αυτοκριτικής, την απουσία προτάσεων και θέσεων, την απουσία αναζήτησης βιώσιμων λύσεων στα συσσωρευμένα προβλήματα του τόπου μας.

Όλα αυτά είναι διδακτικά για τη στάση τους στη διαχείριση της επόμενης μέρας. Δεν μας επιφυλάσσουν εκπλήξεις ούτε και σε αυτήν την προεκλογική περίοδο, είναι όπως τους ξέρουμε.

Η ΑΚΙΔΑ παραμένει από τις αρχές της μακριά από τέτοιες πρακτικές για λόγους πολιτικής ουσίας. Γιατί δεν θέλει το πολίτη χειροκροτητή, θέλει το νου και την ψυχή του, θέλει τη γνώμη του, την κρίση του, τα όνειρά του για το αύριο, θέλει τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του.

Όσοι αισθάνεστε αποστροφή γι’ αυτές τις παρακμιακές εικόνες, η ψήφος στην ΑΚΙΔΑ την Κυριακή είναι η μόνη απάντηση, είναι η δύναμη σας για να τα αλλάξετε όλα!