Τοπικά

Λαϊκή Συσπείρωση : Συγκέντρωση στη Βάση του Αράξου

κοροϊδία για τη Νότια Χάραξη , Αλέκου Θανόπουλου , Όχι πυρηνικά στον Άραξο
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η Δημοτική Παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» της Δυτικής Αχαΐας έδωσε το παρών της στη σπολυάριθμη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην είσοδο της αεροπορικής Βάση του Αράξου, την οποία  διοργάνωσε η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη και συγκεκριμένα η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας – Δυτικής Αχαΐας μαζί με τους ειρηνιστές από την Πελοπόννησο και τα νησιά (την ίδια μέρα πορεύτηκαν ανά την χώρα όλες οι Επιτροπές).

Με τη συγκέντρωσή τους οι ειρηνιστές διαδήλωσαν την αντίθεσή τους, να μην μετατραπεί η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας σε μια αμερικανονατοϊκή βάση, με επίκεντρο την Ανδραβίδα και τον Άραξο, για τα συμφέροντα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Με την ευκαιρία της συγκέντρωσης-διαδήλωσης η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» κυκλοφόρησε την παρακάτω ενημερωτική προκήρυξη:

«…Σήμερα, Πανελλαδική Μέρα Αντι-ιμπεριαλιστικής Δράσης, καλούμε, τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, τους νέους να εκφράσουμε τη δική μας, τη λαϊκή θέση ενάντια στη συμμετοχή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Να καταδικάσουμε το ΝΑΤΟ, το οπλισμένο χέρι του Κεφαλαίου κατά των Λαών, που συμπληρώνει 70 χρόνια από την ίδρυσή του. Να καταδικάσουμε την εγκληματική ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ –ΝΑΤΟ – Ευρωπαϊκή Ένωση στη Γιουγκοσλαβία, που φέτος συμπλήρωσε 20 χρόνια.

Αγωνιζόμαστε, για να απεμπλακεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και Πολέμους. Να μην αλλάξουν τα σύνορα και οι Συνθήκες που τα καθορίζουν. Να επιστρέψουν όλες οι ελληνικές στρατιωτικές αποστολές από το εξωτερικό. Να κλείσουν οι Βάσεις, της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις και τα Στρατηγεία.

Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της χώρας μας. Εξω το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση από τα Βαλκάνια.

Κύριος στόχος μας είναι να γίνει ο Λαός νοικοκύρης στον Τόπο του.

Αγωνιζόμαστε για την Ειρήνη και την Αλληλεγγύη των Λαών.

Φίλες και φίλοι, αγωνιστές της Ειρήνης…

Να έχουμε υπόψη, μπροστά μας έχουμε τριπλή εκλογική μάχη.

Η Κυβέρνηση έχει καταντήσει αριστερό «πλυντήριο» για τους Αμερικάνους και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές. Εμπλέκει το Λαό σε μεγάλες περιπέτειες. Παίρνει μέρος στο σκληρό ανταγωνισμό των Μονοπωλίων για το μοίρασμα των Αγορών, τα κοιτάσματα του ορυκτού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και τους δρόμους μεταφοράς.

Αυτό που κρίνεται για εμάς, τους εργαζόμενους, δεν είναι το ποιος θα αναλάβει να διεκπεραιώσει τις ιμπεριαλιστικές διευθετήσεις στην περιοχή. Δεν είναι το ποια θα είναι εκείνη η κυβέρνηση την «επόμενη μέρα» που θα λαμβάνει τα «μπράβο» του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ. Ούτε το αν ο Σύριζα ή η Νέα Δημοκρατία θα διατηρήσουν τη χώρα στην ελίτ του ΝΑΤΟ.

Αυτό που κρίνεται σήμερα για το Λαό είναι το πώς θα ενισχυθεί η αντιιμπεριαλιστική πάλη. Ο αγώνας ενάντια στη μετατροπή της χώρας σε εργαλείο των ιμπεριαλιστικών σχεδίων. Να καταδικαστούν στις τριπλές εκλογές όσοι είναι υπάκουοι στις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Πάντοτε είναι επίκαιρο το σύνθημα…

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ»