Τοπικά

Χρ. Νικολάου: Παραδειγματική τιμωρία, για το έγκλημα που συντελέστηκε στη Στροφυλιά

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Με αφορμή της μεγάλη και καταστροφική πυρκαγιά στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου-Στροφυλιάς, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Για μια ακόμη φορά, γινόμαστε μάρτυρες ενός εγκλήματος κατά της περιοχής μας. Το μοναδικό, σ’ όλο τον κόσμο,  Δάσος της Στροφυλιάς με το σπάνιο οικοσύστημα, καταστρέφεται.

Από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε στο πύρινο μέτωπο με συντονιστή τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολο Κατσιφάρα και εκεί πληροφορηθήκαμε  ότι η πυρκαγιά φαίνεται να  ξεκίνησε  από την «καρδιά» του Δάσους κα οι  συγκυρίες, καιρικές και χρονικές, συντελούν στο να πιστεύουμε ότι πρόκειται ξεκάθαρα για εμπρησμό!

Το «διαμάντι» της περιοχής μας, το σημείο αναφοράς,  ο τόπος στον οποίο έχουμε «επενδύσει» για την προσέλκυση τουριστών και την εν γένει ανάπτυξη, έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα.

Η Δημοτική Αρχή, ζητά άμεσα την παραδειγματική τιμωρία, για το έγκλημα που συντελέστηκε.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Πυροσβεστικό Σώμα  που παραμένει  στο Δάσος και δεν θα φύγει αν δεν το καταστήσει  απόλυτα ασφαλές.

Επίσης, τις Αστυνομικές Αρχές, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας – Ταξίαρχο κ. Απόστολο Μαρτζάκλη τον Περιφερειακό Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών – Ταξίαρχο Ευθύμιο Γεωργακόπουλο και όλους, όσοι βρέθηκαν εκεί  για να βοηθήσουν, με κάθε μέσο και τρόπο».