Τοπικά

Π. Κουνάβης: Βιομηχανία «γκρίζων» έργων προς αναζήτηση ψηφοφόρων από τη Δημοτική Αρχή

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει “βιομηχανία γκρίζων έργων προς αναζήτηση ψηφοφόρων από τη δημοτική Αρχή Δυτικής Αχαΐας” εξέδωσε η ΑΚΙΔΑ.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: “Το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας έχει μεταβληθεί σε μια απέραντη βιομηχανία «γκρίζων» έργων προς αναζήτηση ψηφοφόρων από τη Δημοτική Αρχή. Αλόγιστη σπατάλη δημοτικών πόρων, έργα που πραγματοποιούνται με έωλες διαδικασίες, είτε με προφορικές και απ’ ευθείας αναθέσεις, είτε χωρίς τις απαραίτητες εγκρίσεις και αποφάσεις των αρμόδιων δημοτικών οργάνων.

Όλα αυτά, έχουν σκοπό, όχι την εξυπηρέτηση του πολίτη, αλλά εντάσσονται στο βωμό της εξυπηρέτησης της εκλογικής πελατείας και των προεκλογικών συμφερόντων της Δημοτικής Αρχής. Αποτέλεσμα, να σπαταλούνται οικονομικοί πόροι που θα μπορούσαν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες των δημοτών.

Οι απευθείας αναθέσεις και το βόλεμα ημετέρων όμως, δεν είναι τωρινή προεκλογική εφεύρεση της Δημοτικής Αρχής ή ότι απέμεινε από αυτήν. Είναι τακτική που ακολουθήθηκε από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της. Τεράστιο μερίδιο ευθύνης γι αυτό, έχουν αναμφίβολα και τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής που αποχώρησαν το τελευταίο εξάμηνο για να ενταχθούν σε άλλη παράταξη και τώρα προεκλογικά, ασκούν κριτική για τα κακώς κείμενα που οι ίδιοι στήριξαν και ανέχτηκαν. Η σιωπή τους και η υπερψήφιση τέτοιων αναθέσεων και μεθοδεύσεων στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και στο Δημοτικό Συμβούλιο από τα τέλη του 2014, συνέβαλε να οργανωθεί όλος ο μηχανισμός εξυπηρέτησης ημετέρων, όλο το σύστημα των υπερκοστολογίσεων, υπερτιμολογήσεων που πλέον, χωρίς αιδώ και με περισσό θράσος συνεχίζει να λειτουργεί ακόμα και προεκλογικά. Σε όλα αυτά, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τη σειρά δικαστικών αγωγών των εργολάβων εναντίον του Δήμου, που ξεκίνησε ήδη από το 2014, εξαιτίας των αδιαφανών διαδικασιών.

Η ΑΚΙΔΑ από την πρώτη στιγμή της τρέχουσας δημοτικής περιόδου ήταν σταθερά απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα αλαζονείας, κακοδιαχείρισης, αδιαφάνειας, διαπλοκής και εξόφθαλμου πολιτικού αμοραλισμού και τα κατήγγειλε δημόσια στους δημότες.

Η ψήφος στην ΑΚΙΔΑ αποτελεί εγγύηση για την αταλάντευτη καταπολέμηση αυτών των φαινομένων.

Γιατί με την ΑΚΙΔΑ στο Δήμο, οι προμήθειες και τα δημοτικά έργα θα γίνονται με τρόπο διαφανή και αδιάβλητο”.