Τοπικά

Ακόμη μια απώλεια για την παράταξη Νικολάου – Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Βασίλης Γκοτσόπουλος

Βασίλης Γκοτσόπουλος , Βασίλειο Γκοτσόπουλο , Βασίλη Γκοτσόπουλου
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Την ανεξαρτητοποίηση του από το Συνδυασμό «Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών» του Χρήστου Νικολάου ανακοίνωσε , ο Δημοτικός Σύμβουλος Δυτικής Αχαΐας Βασίλης Γκοτσόπουλος.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του αναφέρει : 

Καλημέρα και Καλή Εβδομάδα σε όλες και όλους!!!

Στις 11:00 σήμερα το πρωί κατέθεσα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την δήλωση ανεξαρτητοποίησης μου το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

“Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Σας καταθέτω σήμερα την Δήλωση Ανεξαρτητοποίησης από το Συνδυασμό «Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών» του Δημάρχου Χρήστου Νικολάου. Η ανεξαρτητοποίηση μου δεν είναι κεραυνός εν αιθρία για την ηγεσία της παράταξης μας, αφού πολλές φορές στο παρελθόν είχα, τόσο προφορικά όσο και γραπτά, εκφράσει τις διαφωνίες μου σχετικά με την πορεία μας ζητώντας αλλαγές σε πρόσωπα και κυρίως σε πολιτικές.

Ενδεικτικά σας υπενθυμίζω την τοποθέτηση μου στις συνεδριάσεις της Δημοτικής Ομάδας την 20η Ιανουαρίου 2017 και 23η Ιουλίου 2018, τις επιστολές που έχω αποστείλει στον κ. Δήμαρχο στις 14.06.2017 με αριθμό πρωτοκόλλου 10294, στις 31.07.2018 με αριθμό πρωτοκόλλου 8363, στις 10.08.2018 με αριθμό πρωτοκόλλου 8782, στις 17.08.2018 με αριθμό πρωτοκόλλου 8923, στις 03.09.2018 με αριθμό πρωτοκόλλου 9506 και 9539, στις 19.09.2018 με αριθμό πρωτοκόλλου 10319, στις 01.11.2018 με αριθμό πρωτοκόλλου 12405, στις 21.12.2018 με αριθμό πρωτοκόλλου 14837, των όσων διαδραματίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης Δεκεμβρίου 2018, των όσων συζητήσαμε οι συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που απομείναμε στην παράταξη της Συνεργασίας Δυμαίων Πολιτών στην συνεδρίαση της Δημοτικής Ομάδας την Κυριακή 23.12.2018 που έλαβε χώρα υπό την Προεδρία του Δημάρχου στο γραφείο του, αλλά και τα όσα ανέφερα στις 28.12.2018 στην με αριθμό πρωτοκόλλου 14958 επιστολή παραίτησης μου από την θέση του Αντιδημάρχου.

Στην οκταετή πορεία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχω αποδείξει ότι λειτουργούσα πάντα με υπευθυνότητα, με σοβαρότητα, με πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης, με γνώμονα πάντα το συμφέρον του Δήμου και των συνδημοτών μας, υπηρετώντας το κοινωνικό σύνολο από θέση υψηλής κοινωνικής ευθύνης με την υποχρέωση να προσφέρω τον καλύτερο εαυτό μου.

Επίσης στην διάρκεια αυτών των χρόνων έκανα μια μεγάλη και συνεχή προσπάθεια αυτοβελτιώσης, σε αντίθεση με την συνήθη πρακτική. Εργάστηκα ομαδικά και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια, άοκνα, αρκετές φορές για πολλές ώρες χωρίς ξεκούραση ή προσωπικές στιγμές προκειμένου να βρω λύσεις και να αντιμετωπίσω τα προβλήματα που είχε ο Δήμος μας, δεν επεδίωξα και δεν δημιούργησα δίκτυο εξυπηρετούμενων ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ-ΠΕΛΑΤΩΝ, προσπάθησα να ενημερωθώ και να λύσω προβλήματα με τρόπο θεσμικό και καθολικό, υπέρ του κοινωνικού συνόλου.

Στις 16 Μαΐου 2014 με ανοικτή μου επιστολή προς τους Δυμαίους συμπολίτες μας είχα δεσμευθεί ότι:

“Στην πορεία του τόπου για το μέλλον, δεν χωρούν λογικές του χθες, δεσμεύομαι πως στη Νέα Δημοτική Περίοδο θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την ανάπτυξη και πρόοδο του τόπου μας, την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου, την αισθητική αναβάθμιση των χωριών μας, την ενίσχυση των υποδομών μας, την προάσπιση και αξιοποίηση της Δημοτικής Περιουσίας, την προστασία του περιβάλλοντος και την προάσπιση των Δημοκρατικών Δικαιωμάτων, ζητώ εκ νέου την στήριξη σας ! Με τον ίδιο ενθουσιασμό, με περισσότερη όρεξη για προσφορά, με περισσότερη εμπειρία και καθοδηγούμενος πλήρως από τις αρχές της εντιμότητας, της ειλικρίνειας και της αξιοπρέπειας ! “

Η εντολή που οι Δυμαίοι μου έδωσαν στις Δημοτικές Εκλογές της 18ης και 25ης Μα’ί’ου 2014 ήταν να στηρίξω την Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο Χρήστο Νικολάου και να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να πετύχει στο έργο της βάσει των όσων είχα και είχαμε δεσμευτεί ενώπιον τους πριν από τις εκλογές.

Τους 53 μήνες της τρέχουσας θητείας προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις η παρούσα Δημοτική Αρχή να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον Δήμο και τους Δημότες μας. Επεσήμανα πάντα και σε κάθε ευκαιρία σε θεσμικό επίπεδο τα λάθη και τις παραλείψεις μας και πάλεψα με όλες μου τις δυνάμεις για διόρθωση της πορείας μας. Ήμουν πάντοτε παρόν, εποικοδομητικός, διαθέσιμος και πρόθυμος να βοηθήσω και να στηρίξω, ακόμα και όταν ο Δήμαρχος και ένας στενός κύκλος συνεργατών του με απαξίωνε ή με αποδομούσε.

Όλες μου οι προσπάθειες δυστυχώς έπεσαν στο κενό προσκρούοντας πάντα σε ένα αδιαπέραστο τοίχος παντογνωσίας και απαξίωσης της διαφορετικής άποψης. Στο πλαίσιο αυτό, συνεπής στις διαχρονικές μου θέσεις για διαφάνεια και θεσμικές διαδικασίες και έχοντας εκφράσει κατ’ εξακολούθηση τη διαφωνία μου για τη στρατηγική, αλλά κυρίως για τη λειτουργία μας ως Δημοτική Αρχή για την Δυτική Αχαΐα, καταθέτω τη Δήλωση Ανεξαρτητοποίησης μου.

Παραμένω πιστός στις αρχές και τις δεσμεύσεις του Συνδυασμού μας, διαφοροποιούμαι, όμως, από προσωπικές λογικές και αδιέξοδες πρακτικές της ηγεσίας του, που δυστυχώς αδικούν τις προθέσεις, αλλά και την προσπάθεια άλλων συναδέλφων που παραμένουν σε αυτόν. Η ηγεσία αποστάτησε από τις βασικές αρχές της παράταξης υπηρετώντας όλα αυτά τα χρόνια αλλότριους σκοπούς και στόχους, διαφορετικούς από εκείνους για τους οποίους είχαμε δεσμευθεί ενώπιον των συμπολιτών μας, δημιουργώντας μια Δημοτική Αρχή με τα χαρακτηριστικά καθεστώτος.

Συμπεριφορές όπως η αδιαφάνεια, η αλαζονεία, η προχειρότητα, η έμφαση στο φαίνεσθαι και όχι στην ουσία, το χτύπημα του πολίτη στην πλάτη λέγοντας σε όλους ΝΑΙ, η απαξίωση θεσμών όπως του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, της Δημοτικής Ομάδας, του Δημοτικού Συμβούλου, του Αντιδημάρχου, η διαχείριση των υλικών, των μέσων και του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου για προσωπικό όφελος, προβολή και εξυπηρέτηση προσωπικών πολιτικών και όχι μόνο επιδιώξεων, οι υπόγειες διαδρομές και σχέσεις με πολλά από τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, οι απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους, η διαπλοκή με τοπικά οικονομικά συμφέροντα, οι συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, η διάλυση των υπηρεσιών του Δήμου, το κλίμα καχυποψίας που υπάρχει μεταξύ των υπαλλήλων για τις επιδιώξεις και τις προτεραιότητες της ηγεσίας της Δημοτικής Αρχής και πολλά άλλα με βρίσκουν κάθετα αντίθετο και είναι οι λογικές του «ΧΘΕΣ» που υποθήκευσαν το παρόν και το μέλλον του τόπου μας τόσο σε τοπικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Με ευθύνη απέναντι στις συνδημότισσές και τους συνδημότες, που με εξέλεξαν, συνεχίζω την προσπάθειά μου στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Αχαΐας ως Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος δηλώνοντας αποφασισμένος να δώσω το παρόν σε κάθε προσπάθεια που θα δεσμευθεί να παλέψει για ένα καλύτερο μέλλον για τον Δήμο μας και όλους μας τους συμπολίτες.

Οι πολίτες της Δυτικής Αχαΐας στις επαφές που έχω μαζί τους καθημερινά στην συντριπτική τους πλειοψηφία θέλουν να κάνουμε μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ με σχέδιο και όραμα, με πρόσθεση και όχι με αφαίρεση, με πολλαπλασιασμό και όχι με διαίρεση, με συνεργασίες και όχι με αποκλεισμούς.

Και αυτό θα κάνουμε. Συγκροτούμε και θα παρουσιάσουμε στην τοπική κοινωνία μια ενωτική και ιδιαίτερα δυναμική πρόταση, που θα απευθύνεται σε όλους όσους πιστεύουν ότι το κοινό συμφέρον είναι πάνω από το προσωπικό, που πιστεύουν στη συλλογική δράση, στις δημοκρατικές διαδικασίες, που ενδιαφέρονται για το σήμερα και το αύριο του τόπου. Σε όλους αυτούς που πρεσβεύουν ότι, επιτέλους, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, πρέπει να βρει τη θέση του στην ευρύτερη περιοχή, να είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων και όχι ουραγός τους.”