Τοπικά

Οι προτεραιότητες του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδος για το 2019- Αντισεισμική θωράκιση, Πατρών- Πύργου και Άραξος

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Πλούσια χρονιά δράσεων και προγραμματισμού είναι το 2019 για το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος, βάσει και των προτεραιοτήτων που έχει θέσει ο φορέας, οι οποίες και αναλύθηκαν από τον πρόεδρο της Δ.Ε., Βασίλη Αϊβαλή στη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην κατάμεστη αίθουσα του Royal.

Ο κ. Αϊβαλής αφού έκανε έναν σύντομο απολογισμό των δράσεων (εκδηλώσεις, ημερίδες, εκπαιδευτικά σεμινάρια, προγραμματικές συμβάσεις, κ.α) που υλοποίησε το 2018 το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος, αναφέρθηκε διεξοδικά στις προτεραιότητες για το 2019, οι οποίες είναι:

ΤΟΜΕΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

-Σθεναρή υποστήριξη της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει το ΤΕΕ/ΤΔΕ για έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την αντισεισμική θωράκιση της περιοχής, στα πλαίσια μιας προγραμματικής σύμβασης ξεκινώντας από την Πάτρα σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

-Την ενεργή εμπλοκή του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας με το επιστημονικό του δυναμικό στην παροχή τεχνικής επιστημονικής υποστήριξης του Δήμου Πατρέων στη διαχείριση της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της πόλης.

-Ενεργό συμμετοχή και συνεχή υποστήριξη της Γνωμοδοτικής Επιτροπής της ΠΔΕ για την επιτάχυνση των διεργασιών για την κατασκευή της Πατρών – Πύργου – Καλό Νερό – Τσακώνα

-Συνέχιση της διερεύνησης βιωσιμότητας για την δημιουργία εμπορευματικού τμήματος στο αεροδρόμιο του Αράξου και συνεργασία με τα Επιμελητήρια της Δ. Ελλάδας και το ΓΕΩΤΕΕ

ΤΟΜΕΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

-Την συνέχιση των εντατικών ενεργειών και της καθοριστικής συμβολής του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας για την έλευση του Φυσικού Αερίου στην Δυτική Ελλάδα.

-Εντατική παρακολούθηση και παρεμβάσεις  όπου αυτές απαιτηθούν για την άρση του κορεσμού του ηλεκτρικού δικτύου την ΒορειοΔυτική Πελοπόννησο.

-Ανάληψη πρωτοβουλίας για εξέταση συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πατρών για την δημιουργία στοχευμένου μεταπτυχιακού τμήματος στον κλάδο των τεχνολογιών πετρελαίου με σκοπό την παροχή επιπλέον γνώσης στο τεχνικό δυναμικό της περιοχής μας και αύξηση της ανταγωνιστικότητας του.

-Πρωτοβουλία του ΤΕΕ/ΤΔΕ για την διοργάνωση ημερίδας διαβούλευσης, θεσμικών, επιστημονικών και  παραγωγικών Φορέων της περιοχής σχετικά με το σχέδιο του Φορέα Διαχείρισης του Φράγματος Πείρου-Παραπείρου, παρουσία Υπουργού με σκοπό την διασφάλιση του Δημόσιου Χαρακτήρα του

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ

-Την προσθήκη της μελέτης φυσικού αερίου ως απαιτούμενης για την έκδοση οικοδομικής άδειας σε  όλες τις νέες κατασκευές στα ευρύτερα κέντρα των τριών μεγαλύτερων πόλεων της Δυτικής Ελλάδας.

-Την προσπάθεια συμμετοχής του ΤΕΕ/ΤΔΕ σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα  αξιοποιώντας   όλο το επιστημονικό δυναμικό των μελών του.

-Την συνεχή και ανελλιπή ενημέρωση σε συνεργασία με τους συλλόγους των μηχανικών, με ημερίδες και συνέδρια σχετικά με όλες τις τρέχουσες εξελίξεις στο επάγγελμά μας.

-Την προσπάθεια μιας ευρείας ηλεκτρονικής διαδραστικής διασύνδεσης του επιχειρηματικού κόσμου, του τεχνικού επιστημονικού κόσμου και των πολυτεχνικών σχολών της περιοχής μας με σκοπό την ανάπτυξη της περιοχής μας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, τα Επιμελητήρια και τον ΣΕΒ

-Την διεκδίκηση χώρου για στέγαση του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας στο Νέο Διοικητήριο του Λαδόπουλου

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΔΙΜΗΝΟΥ

Επίσης, ο κ. Αϊβαλής ανακοίνωσε και τις δράσεις του επόμενου διμήνου, όπως η συμμετοχή στο 25ο Φοιτητικό Συνέδριο «Επισκευές και Ενισχύσεις Κατασκευών 2019» (20-21 Φεβρουαρίου), την πραγματοποίηση από το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και τον Σύμβουλο Επιχειρήσεων του καθιερωμένου ετήσιου Forum Ενέργειας (15-16 Μαρτίου), τη διοργάνωση από το ΤΕΕ/ΤΔΕ ημερίδας διαβούλευσης, θεσμικών, επιστημονικών και  παραγωγικών Φορέων της περιοχής σχετικά με το σχέδιο του Φορέα Διαχείρισης του Φράγματος Πείρου-Παραπείρου, αποκλειστικά για τα παιδιά μελών του ΤΕΕ παροχή δωρεάν θεατρικών μαθημάτων με την δημιουργία θεατρικού εργαστηρίου σε συνεργασία με θεατρολόγους και τη διοργάνωση δράσης εθελοντικής αιμοδοσίας από το ΤΕΕ/ΤΔΕ κατόπιν θετικής ανταπόκρισης των μηχανικών σε αντίστοιχη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.