Τοπικά

Στη συνεδρίαση του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας η Ε. Κονιδάρη

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Στη συνεδρίαση του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας έλαβε μέρος η Έλενα Κονιδάρη.

Το μέλος του Τομέα Υγείας από την Αχαΐα ενημερώθηκε από τον τομεάρχη και βουλευτή Επικρατείας του κόμματος, Βασίλη Οικονόμου, για μια σειρά από ζητήματα, καθώς και για τις επόμενες δράσεις που θα περιλαμβάνουν και τη διοργάνωση μίας μεγάλης εκδήλωσης στην Αθήνα.

το τέλος της συνεδρίασης του Τομέα Υγείας, η Έλενα Κονιδάρη δήλωσε τα εξής:

Η ΝΔ και ο Τομέας Υγείας παρακολουθούν με αγωνία όσα συμβαίνουν στον υγειονομικό χώρο. Οι ελλείψεις σε προσωπικό, οι αντίξοες συνθήκες εργασίας του προσωπικού συνολικά στα δημόσια νοσοκομεία και ο ελλιπής μηχανολογικός εξοπλισμός είναι ορισμένες από τις βασικές διαπιστώσεις που κάνουν οι συμπολίτες μας καθημερινά. Διαπιστώσεις τις οποίες μόνο η κυβέρνηση και τα πειθήνια όργανά της δεν θέλουν να παραδεχθούν.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει εγκαινιάσει έναν διευρυμένο κύκλο επαφών με όλους τους σημαντικούς φορείς που εκπροσωπούν τον χώρο της Υγείας. Ακούει αναλυτικά τα στοιχεία που συνθέτουν την πραγματική κατάσταση στα νοσοκομεία και όχι αυτή που θέλει να παρουσιάσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με σκοπό να παραπλανήσει την ελληνική κοινωνία. Το ζητούμενο για τη ΝΔ είναι να καταγράψει πρωτογενώς τα προβλήματα και τις προτάσεις των ανθρώπων του υγειονομικού κόσμου.
Ο Κ. Μητσοτάκης έχει πραγματοποιήσει τακτικές και αιφνιδιαστικές επισκέψεις σε πολλά νοσοκομεία. Αυτό του επιτρέπει να γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι το δημόσιο σύστημα της Υγείας νοσεί και χρειάζεται επειγόντως αλλαγή πολιτικής για να πάρει ξανά μπροστά.

Η ΝΔ έχει σχέδιο και όραμα για την Υγεία. Ένα όραμα που συνίσταται στην εξοικονόμηση πόρων και την ορθή διοίκηση, προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες το ταχύτερο δυνατόν. Όσον αφορά στην ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων με ανθρώπινο δυναμικό η ΝΔ έχει δηλώσει ότι θα δοθεί προτεραιότητα στη στελέχωση κρίσιμων τομέων όπως οι νοσηλευτικές υπηρεσίες και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.