Τοπικά

90.950 ευρώ στη Δυτική Αχαΐα για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών στα σχολεία

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Έγινε από το Υπουργείο Εσωτερικών η κατανομή 28.000.000,00 € σε όλους τους Δήμους της Χώρας, προς  κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητάς τους, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.

Στη Δυτική Αχαΐα κατανεμήθηκαν  90.950,00 ευρώ.

Ωστόσο, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας , καταγγέλλει τη μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην καταβολή της 1ης δόσης της οικονομικής επιχορήγησης για το 2019 προς τις σχολικές επιτροπές και τις σχολικές μονάδες.

Όπως τονίζει “η πρωτοφανής αυτή καθυστέρηση έρχεται σε μια περίοδο που οι ανάγκες των λειτουργικών εξόδων των σχολικών μονάδων και των σχολικών επιτροπών είναι αυξημένες (ιδιαίτερα σε πετρέλαιο θέρμανσης, λόγω της βαρυχειμωνιάς).

Οι Διευθυντές/ριες των σχολείων για άλλη μια φορά έρχονται σε δύσκολη θέση και καλούνται να αναπληρώσουν την κρατική ανεπάρκεια.

Ενημερώνουμε τους προμηθευτές των σχολικών μονάδων, που δικαιολογημένα αντιδρούν, ότι η ευθύνη για την μη αποπληρωμή των υποχρεώσεων των σχολικών μονάδων βαραίνει αποκλειστικά την Κυβέρνηση.

Επισημαίνουμε την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα οικονομικά των σχολικών μονάδων και απαιτούμε την άμεση κατανομή της οικονομικής επιχορήγησης στις σχολικές επιτροπές για να μπορούν τα σχολεία να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους”.