Τοπικά

Mε τον Ν. Φαρμάκη υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, ο Δ. Μπαρμπούνης

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Μ’ ένα άρθρο όπου και δηλώνει την πρόθεσή του να εκλεγεί στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος…

…με το συνδυασμό του Νεκτάριου Φαρμάκη «’Ολα Από την Αρχή», ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλισσαίων «Πείρος», πολύτεκνος και συνταξιούχος αστυνομικός, Δημήτρης Μπαρμπούνης εξηγεί τους λόγους της υποψηφιότητάς του.

Μεταξύ άλλων αναφέρει πως «η αφετηρία μου είναι ο σύλλογός μας, μια μεγάλη αγκαλιά, γεμάτη ανθρώπους ηλικίας από… εννιά μέχρι και ενενηνταεννιά ετών. Γεμάτη από αγάπη για τον τόπο μας. Τους Αλισσούς Δυτικής Αχαΐας, τον ντόπιο, τον κάτοικο, τον επισκέπτη και όλους αυτούς που δεν κατάγονται από τον Αλλισσό αλλά είναι οι συν-ταξιδευτές μας αυτά τα τελευταία χρόνια που ανοίξαμε πανιά σε ανοικτούς ορίζοντες δράσης. Αγωνιζόμαστε για τον καθένα, με εξωστρέφεια και ανταλλαγές με τρίτους τόπους, άλλους πολιτισμούς, παραδόσεις και τρόπους ζωής.

Σεβόμενος τη συλλογικότητα και τους ανθρώπους της, δεν θα συμπεριλάβω σε αυτή την ανακοίνωση κάποιο απολογισμό. Αφορά άλλωστε μια προσωπική μου απόφαση να δοκιμαστώ στον αυτοδιοικητικό στίβο. Οταν ρωτήθηκα αν θα ασχοληθώ με τα αυτοδιοικητικά, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση εντός νέου ανθρώπου, του Νεκτάριου, δεν δίστασα ούτε μια στιγμή.

Αλήθεια, έχουν αναρωτηθεί οι πολιτικοί, πως είναι να αφήνεις εθελούσια έξω από τις υποσχέσεις σου, αυτό που στο τέλος θα μας κάνει όλους πιο μικρούς; Δεν είναι το κακώς εννοούμενο ‘ρουσφέτι’ αλλά αυτό που τεμαχίζεται και μοιράζεται μέχρι ότου όμως η αξία του να εξαϋλωθεί.

Τι έμεινε να διαμοιραστεί σε μια περιφέρεια χωρίς δουλειές, εισοδήματα, παραγωγή και δημιουργία; Λίγα στην αλήθεια, για να μπορούμε ακόμη να υποσχεθούμε ότι θα τα πολλαπλασιάσουμε πάλι για να μπορέσουμε να μοιράσουμε. Δεν γίνονται θαύματα, ας είμαστε ορθολογιστές.

Αν όμως αλλάξουμε οπτική και θέσουμε τα σύγχρονα προτάγματα… ανάποδα.

Γυρίζουμε πίσω και πάμε από την αρχή, συλλογικά και ορθολογικά. Η προσμονή όλων από τον δικό μας επικεφαλής είναι να γίνει η ελπίδα για όλη την Περιφέρεια.

Ο καθένας από εμάς από τον τόπο του ξεκινά. Για να συναντηθούμε σε 100 περίπου ημέρες από σήμερα, εκεί όπου τα κοινά οράματα και οι αξίες μας ενώνονται για να γίνουν αγώνας για όλους τους κατοίκους, ντόπιους και επισκέπτες, της Δ(υτ)ικής μας Ελλάδας».