Ελλάδα

«Φρένο» στις κλήσεις από εισπρακτικές εταιρείες -Τι αλλάζει με νομοσχέδιο

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των εισπρακτικών εταιρειών, με το οποίο θα επιδιωχθεί αφενός να μειωθεί η συχνότητα των κλήσεων – οχλήσεων προς τους οφειλέτες και αφετέρου να ρυθμίζονται πειθαρχικά ζητήματα των δικηγορικών γραφείων που λειτουργούν ως εισπρακτικές εταιρείες.

Η νομοπαρασκευαστική επιτροπή έχει ολοκληρώσει το έργο της και στην παρούσα φάση γίνεται μια τελική επεξεργασία του σχεδίου νόμου από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τα δικηγορικά γραφεία, θα εισαχθεί ρύθμιση για τη συχνότητα των κλήσεων κατ’ αναλογίαν με αυτή που θα ισχύει για τις υπόλοιπες κατηγορίες εισπρακτικών εταιρειών. Όταν παραβιάζεται η ρύθμιση που αφορά τη συχνότητα των κλήσεων, αρμοδιότητα για τις κυρώσεις θα έχει και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, ενώ για τις υπόλοιπες παραβάσεις του νόμου θα επιλαμβάνεται ο οικείος δικηγορικός σύλλογος.