Ελλάδα

Νέο κύμα χιονιά αναμένεται από την Τετάρτη- Πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις άνεμοι

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Για αλλαγή του καιρού από από την Τετάρτη μέχρι το Σαββατοκύριακο με κύριο χαρακτηριστικό την ψυχρή εισβολή κάνουν λόγο οι μετεωρολόγοι.

Η αλλαγή του καιρού θα έρθει, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, με πτώση της θερμοκρασίας, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους.

Όπως είπε ο μετεωρόλογος Γιάννης Καλλιάνος  ο καιρός θα χαλάσει από τη Βόρεια Ελλάδα και από το μεσημέρι της Τετάρτης. Θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 12 βαθμούς Κελσίου».

«Κυρίως Τετάρτη και Πέμπτη θα είναι οι χιονοπτώσεις που θα επηρεάσουν σε χαμηλά υψόμετρα. Την Τετάρτη στη Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι τα πεδινά αλλά και στα ορεινά της Θεσσαλίας από υψόμετρο 250-300 μέτρα», πρόσθεσε.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το meteo.gr, ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης, που κατευθύνονται προς τα Βαλκάνια, θα επηρεάσουν την Ελλάδα από την Τρίτη έως το τέλος της εβδομάδας. Η θερμοκρασία αναμένεται να παραμείνει περίπου πέντε έως έξι βαθμούς Κελσίου κάτω από τις φυσιολογικές για την εποχή τιμές, μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο. Παράλληλα, θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού.

Αντίθετα, στη Δυτική Ευρώπη αυτή την εβδομάδα αναμένονται υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.