Τοπικά

Εργασίες συντήρησης από την Περιφέρεια στον Αλισσό

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Έχουμε διαβάσει και ακούσει στα μέσα τοπικής ενημέρωσης ” Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθαρίζει το Εθνικό Δίκτυο” με κοπή δένδρων, θάμνων κ.α.

Αυτή τη στιγμή καθαρίζει την Ν.Ε.Ο. Πατρών Πύργου στο ύψος της κοινότητας μας από τα φανάρια του Αλισσού μέχρι το τέλος του Κάτω Αλισσού.

Εκτός από την Ν.Ε.Ο. καθαρίζει και τους δρόμους που είναι παράλληλοι στην Ν.Ε.Ο. από χόρτα, θάμνους και δένδρα. Αυτό είναι πολύ ευχάριστο αφενός μεν γιατί είχαν χρονιά να καθαριστούν οι παραδρομοι και αφετέρου είχαμε ζητήσει και εμείς σαν Τοπική Κοινότητα Αλισσού με συστημένη επιστολή στη Περιφερειακή Ενότητα Αχαιας να κοπούν δένδρα και κλαδιά τουλάχιστον στις διαβάσεις γιατί δεν υπήρχε ορατότητα για την άνοδο προς το χωριό.
Από την άλλη όμως πιστεύουμε ότι θα υπάρχει πρόβλημα εκεί που έγιναν οι εργασίες και δεν υπήρχαν προστατευτικά κιγκλιδώματα της Ν.Ε.Ο με τους παραδρομους, να βλέπεις να βγαίνουν οδηγοί από τον παράδρομο στην Εθνική Οδό ή το αντίθετο μπορεί να συμβεί να φύγει ένα αυτοκίνητο από την Εθνική Οδό προς τον παράδρομο.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα υπάρχει μελέτη που θα προβλέπει την τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων για να μην θρηνήσουμε θύματα.

Ειδομεν σε λίγες μέρες που θα τελειώσει ο καθαρισμός της Εθνικής Οδού και των παραδρομων.
Σε συνάντηση που είχαμε οι πρόεδροι των κοινοτητων Αλισσού και Κάτω Αλισσού και ο πρόεδρος του συλλόγου Πείρου πριν από αρκετό καιρό με τον κ. Περιφερειάρχη μας είχε υποσχεθεί ότι θα φτιάξει – συντηρήσει το κεντρικό δρόμο του χωριών από Καμενίτσα – Αλισσό – Κάτω Αλισσο.
Περιμένουμε και αναμένουμε να υλοποιήσει την υπόσχεση του.