Τοπικά

Νέες δράσεις για επιχειρήσεις παρουσιάστηκαν από τη Διαχειριστική

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 
Στελέχη της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης,  βρέθηκαν  στην Πάτρα και ενημέρωσαν επιχειρηματίες της περιοχής, για τις δυο νέες δράσεις, του ΕΠΑνΕΚ  “Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων” και “Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση”.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, ενώ δόθηκε η δυνατότητα στους παρευρισκόμενους, εκτός από την ενημέρωση που είχαν, να υποβάλουν και ερωτήματα, ώστε να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και Πρόεδρος της Διαχειριστικής , Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ο οποίος ανακοίνωσε και την μεταφορά του φορέα σε νέα κτίρια επί της οδού Μαιζώνος και Γούναρη.

Η Διευθύντρια της Διαχειριστικής Μάγδα Πετροπούλου,   προχώρησε σε γενική παρουσίαση των δράσεων του ΕΠΑΝΕΚ και ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα αναλάβει ρόλο ενδιάμεσου φορέα και για τα προγράμματα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, πλην της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Τους επιχειρηματίες ενημέρωσαν τα στελέχη της Διαχειριστικής, Άγγελος Σταυρόπουλος και  Λουκάς Σπηλιόπουλος, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο προϊστάμενος της αρμόδιας υπηρεσίες του  Υπουργείου Ανάπτυξης Χρήστος Καρακάσης, μαζί με συνεργάτες του.

ΤΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι δυο δράσεις  απευθύνονται σε υφιστάμενες επιχειρήσεις, με τουλάχιστον τρεις διαχειριστικές χρήσεις.

Η “Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας” στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, προκειμένου να βελτιώσουν την θέση τους στην εσωτερική και εξωτερική αγορά, επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού εξοπλισμού τους και στην πιστοποίηση προϊόντων. Η δράση αυτή προβλέπει ενίσχυση επενδύσεων  από 20.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ με επιδότηση 50% – 60%.

Η “Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας” στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο, στην παροχή υπηρεσιών εστίασης και στην παροχή υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης – κοινωνικής μέριμνας. Η δράση αυτή προβλέπει ενίσχυση επενδύσεων  από 10.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ με επιδότηση 50% .