Τοπικά

ΑΚΙΔΑ – Το πρόγραμμά μας είναι τοπικό κοινωνικό συμβόλαιο με τους πολίτες

ΑΚΙΔΑ , αυτόνομη κάθοδος της Α.ΚΙ.Δ.Α. , Α.ΚΙ.Δ.A. , λέμε το νερό νεράκι , δημοτικής αρχής , ΑΚΙΔΑ , Δήμο Δυτικής Αχαΐας , ΑΚΙΔΑ ακαταλληλότητα του νερού , Ριπές ΑΚΙΔΑ σε τοπικό site , Αποχώρησε η ΑΚΙΔΑ από το Δημοτικό Συμβούλιο , Χωρίς μηχάνημα POS η ΔΕΥΑΔ , πρόβλημα με τις διακοπές του νερού , ΑΚΙΔΑ , Παναγιώτης Κουνάβης , διακοπές νερού ,
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Βαδίζοντας προς τις δημοτικές εκλογές η ΑΚΙΔΑ διαμορφώνει το πρόγραμά της υπογράφοντας ένα τοπικό κοινωνικό συμβόλαιο μαζί με τους πολίτες και τους δημότες που θα απαρτίσουν το ψηφοδέλτιό της, πάνω στους παρακάτω άξονες:

Κανένας τομέας και υπηρεσία του Δήμου δεν θα ιδιωτικοποιηθεί.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να γίνει εμπόρευμα. Ταυτόχρονα απαιτείται η ολοκλήρωση του Φράγματος Πείρου-Παραπείρου με την διαχείρισή του αποκλειστικά από τους Δήμους, χωρίς τη μεταβίβαση του κόστους ολοκλήρωσης και δοκιμών σε αυτούς, αλλά και η διεκδίκηση της άμεσης επέκτασης του Φράγματος του Πηνειού στη Δυτική Αχαΐα.

Η διαχείριση των απορριμμάτων θα παραμείνει αποκλειστικά στον Δήμο και δεν θα παραχωρηθεί σε ιδιώτες. Αποτροπή της εξέλιξης να γίνει ο ΧΥΤΑ Φλόκα μοναδικός χώρος υποδοχής απορριμμάτων όλου του νομού. Καθιέρωση της άμεσης ανακύκλωσης στην πηγή με συγκεκριμένα βήματα και χρονοδιάγραμμα. Η διάσωση του Πείρου και του Πατραϊκού απαιτεί συγκεκριμένα μέτρα και από το δήμο.

Εξυγίανση της ΔΕΥΑ. Άμεση χαρτογράφηση του δικτύου της με διακοπή όλων των παράνομων συνδέσεων, αποκατάσταση των χρόνιων διαρροών των δικτύων της και τιμολογιακή πολιτική υπέρ των αδυνάτων.
Υλοποίηση των προτάσεων των κατοίκων της Δημοτικής ενότητας της Δύμης σχετικά με το ΣΧΟΟΑΠ, έτσι όπως αποτυπώθηκαν στη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Υπεράσπιση των δημοσίων εκτάσεων και χώρων και εκμετάλλευσή τους προς όφελος των δημοτών. Το μακροχρόνιο χτύπημα της οικονομικής κρίσης επιβάλει ταυτόχρονα την υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας.

Λαϊκές συνελεύσεις σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και ο λόγος στους δημότες. Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου θα έχει πρώτα επικυρωθεί από τους δημότες και μέσα σε αυτές τις λαϊκές συνελεύσεις, πηγάζοντας με αυτόν τον τρόπο μόνο από τις βασικές καθημερινές πραγματικές τους ανάγκες.

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα με χρονοδιάγραμμα αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών, θωράκιση του δήμου απέναντι σε αυτές.

Αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου με τρόπο αποτελεσματικό. Διεκδίκηση και αγώνας για κάλυψη των κενών οργανικών θέσεών του σε προσωπικό.

Κοινωνική πολιτική υπέρ των αδυνάτων. Κανένα παιδί στο Δήμο χωρίς παιδεία και πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας. Κανένας άστεγος, κανένας δημότης τρίτης ηλικίας χωρίς φροντίδα. Η ΚΕΔΔΥ δεν είναι για να διαχειρίζεται μόνο επιδόματα.

Οι επικοινωνιακές φιέστες και η διοργάνωσή τους δεν είναι απάντηση στις πολιτιστικές ανάγκες της περιοχής. Χρειάζεται σχεδιασμός με διάλογο όλων των φορέων, με ισότιμη ενίσχυση των δράσεων των συλλόγων, αναβάθμιση του ρόλου του ΟΤΑΔ με τη συμμετοχή φορέων και ανθρώπων του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Συνεχές μέτωπο ενάντια στο φασισμό και τον ρατσισμό, ενάντια σε κάθε τι που χωρίζει τους ανθρώπους ανάλογα με το χρώμα και τη φυλή τους. Το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών δεν ικανοποιείται μέσω της μισαλλοδοξίας και των φανατισμών. Όλοι έχουμε δικαιώματα και υποχρεώσεις. Κάθε πολίτης να ζει στη γειτονιά του με ηρεμία και σιγουριά.

Η ανάπτυξη της Δυτικής Αχαΐας δεν είναι υπόθεση “αναπτυξιακών εταιριών” αλλά πρωτίστως υπόθεση των φορέων και του επιστημονικού δυναμικού της περιοχής, με σκοπό να αποκτήσει η Δυτική Αχαΐα τη θέση και την ταυτότητα που της αξίζει, με οργάνωση της τυποποίησης των τοπικών προϊόντων και ενίσχυση και δημιουργία συνεταιριστικών εγχειρημάτων.

Δημοσίευση των πρακτικών των συνεδριάσεων της εκτελεστικής επιτροπής της δημοτικής αρχής, που πρέπει να συνεδριάζει τακτικά, τουλάχιστον μια φορά το μήνα.
Μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου
μέσα από το διαδίκτυο ώστε οι δημότες να έχουν πλήρη ενημέρωση για ό,τι συζητείται και αποφασίζεται σε αυτό.

Αποκλεισμός από δημόσιες θέσεις και από θέσεις υποψηφίων στα ψηφοδέλτια των δημοτικών εκλογών, όσων συναλλάσσονται με έργα και συμβάσεις με το Δήμο.

Oι προμήθειες του δήμου θα γίνονται με τρόπο διαφανή και αδιάβλητο. Οι απευθείας αναθέσεις περιορίζονται μόνο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και φυσικών καταστροφών. Η ιστοσελίδα του δήμου θα αναβαθμιστεί με τρόπο διαδραστικό και ικανό να καλύψει τους παραπάνω όρους, αλλά και τα αιτήματα των δημοτών.”

Oι παραπάνω άξονες θα εμπλουτιστούν και θα εξειδικευθούν με διάλογο έτσι ώστε να εκφραστούν οι δυνάμεις εκείνες που θέλουν τα πράγματα “να πάνε αλλιώς” στον τόπο μας.