Τοπικά

Δυτ. Αχαΐα: Ένας ολόκληρος πνευματικός θησαυρός παρατημένος μέσα σε κιβώτια!

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Παρατημένα μέσα σε κιβώτια βρίσκονται εδώ και χρόνια βιβλία, και μάλιστα, υψηλής εκδοτικής αξίας, τα οποία είχαν γίνει δωρεά στη Βιβλιοθήκη του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, αλλά ουδέποτε αξιοποιήθηκαν, όπως  έπρεπε.

Ένας πνευματικός θησαυρός που στις μέρες μας η αξία του αποκτά βαρύνουσα σημασία βρίσκεται εγκαταλελειμμένος και κινδυνεύει να χαθεί.

Την αποκάλυψη έκανε ο επικεφαλής της ΑΚΙΔΑ, Παναγιώτης Κουνάβης, επαναφέροντας το μείζον ζήτημα κατάργησης λειτουργίας της Βιβλιοθήκης του Δήμου, η οποία μάλιστα, είχε μεγάλη επισκεψιμότητα, κυρίως, από μαθητές.

Όπως αναφέρει ο ίδιος “βιβλία μεγάλης εκδοτικής αξίας που έγιναν δωρεά στο Δήμο, διατρέχουν  κίνδυνο από αυτούς που υποτίθεται ότι έχουν την ευθύνη της λειτουργίας της βιβλιοθήκης. Αφού παραμένουν πακεταρισμένα επί μήνες στο ισόγειο του πνευματικού κέντρου: “Μελίνα Μερκούρη”.

Η βιβλιοθήκη εδώ και χρόνια δεν λειτουργεί. Ένας χώρος που πριν από χρόνια είχε πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα ιδιαίτερα από μαθητές,παραμένει κλειστός. Το δίκτυο των υπολογιστών επίσης, εξαφανισμένο!

Η δικαιολογία είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα! Για άλλα έχετε όμως και βρίσκετε,όταν θέλετε. Όταν περιφρονείτε τη γνώση,θα ζείτε στο σκοτάδι!”.