Τοπικά

Απεργούν την Παρασκευή δάσκαλοι και καθηγητές για το νέο σύστημα διορισμών

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Την απόσυρση του νέου συστήματος διορισμών που σχεδιάζει η κυβέρνηση ζητούν οι εκπαιδευτικοί και της Αχαΐας, οι οποίοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει ΟΛΜΕ και ΔΟΕ αυτή την εβδομάδα.

H Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας θα πάρει μέρος στο συλλαλητήριο που θα γίνει αύριο στην Αθήνα μισθώνοντας λεωφορεία για τη μεταφορά όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν, ενώ ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας πραγματοποιεί σήμερα στις 6 το απόγευμα στο 25ο Δημοτικό Σχολείο έκτακτη γενική συνέλευση έχοντας ήδη εξαγγείλει 24ωρη απεργία για την Παρασκευή.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος σε σχετική του ανακοίνωση «το σύστημα που ανακοινώθηκε και τέθηκε σε «διαβούλευση» δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα εμπόριο ελπίδας προς τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς και  περιφρόνηση των αναπληρωτών, που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης στις εσχατιές της χώρας.

Ο κλάδος, συμμετέχει  σε σειρά κινητοποιήσεων:

  • 24ωρη απεργία την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου. Και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια στη 1:00 μ.μ. και στην πορεία προς τη Βουλή, με αίτημα συνάντησης με τον Πρωθυπουργό. Όσοι επιθυμούν να μεταβούν στην Αθήνα, μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στα μέλη του Δ.Σ. μέχρι την Πέμπτη 10/1 στις 12:00, ενώ  θα  διατεθούν δωρεάν λεωφορεία, για να μεταφερθούν στην Αθήνα σε συνεργασία με την τοπική ΕΛΜΕ.
  • Εκτακτη Γενική Συνέλευση του σωματείου σήμερα και ώρα 6 μ.μ. στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας (Μαραγκοπούλου 30) με θέμα την πρόταση της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων μετά τις 11 Ιανουαρίου (τουλάχιστον 48ωρη απεργία, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις περιφέρειες κ.λπ.).
  • Καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές, να δώσουν ενωμένοι τον αγώνα για την απόσυρση του συστήματος που επιβάλλει η κυβέρνηση, συμμετέχοντας μαζικά και δυναμικά στη Γ.Σ του Συλλόγου και στις κινητοποιήσεις του κλάδου.

Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 όλα τα σχολεία πρέπει να είναι κλειστά και η συγκέντρωση στα Προπύλαια να αναγκάσει τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση να αφουγκραστούν τη δίκαιη φωνή και την οργή των εκπαιδευτικών.