Τοπικά

Συγκέντρωση με τα τρακτέρ τους θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες της Αχαΐας στην Αποκεντρωμένη

ΕΛΓΑ Πάτρας
Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Tην αναπλήρωση του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών, η απώλεια του οποίου αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ απαιτούν οι αγρότες της Αχαΐας με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου αποφάσισαν συγκέντρωση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Πάτρα, με τα αγροτικά αυτοκίνητα και μηχανήματα σε συντονισμό με τους αγροτικούς Συλλόγους Πάτρας, Ερυμάνθου και Ωλενίας.

Η απόφαση ελήφθη στη συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος-Ντρίνιας» που έγινε στο χώρο της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών ΑΕΣ ΑΕ.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος Γιάννης Μποδιώτης, τόνισε-μεταξύ άλλων-τα εξής: «Ο οργανωμένος αγώνας είναι αυτός που μπορεί να καθυστερήσει τις κυβερνητικές πολιτικές . Είναι αυτός που έδωσε και  μπορεί να δώσει προσωρινές ανάσες στην αγροτική οικογένεια, Είναι αυτός που έφερε μέχρι σήμερα αποτελέσματα ,όπως το αφορολόγητο των 8.500 ευρώ, την καθυστέρηση και σταδιακή εφαρμογή των ασφαλιστικών εισφορών, το ακατάσχετο των 7.500 ευρώ από τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ , την κατάργηση του φόρου στο κρασί. Είναι αυτός που με τον πανελλαδικό συντονισμό , με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων πιέζει πραγματικά τις Κυβερνήσεις».

Ο κ. Μποδιώτης αναφέρθηκε στις δύσκολες ώρες που περνούν παραγωγοί λεμονιού, σταφίδας κ.α., ενώ τόνισε ότι «η αιχμή των κινητοποιήσεων μας είναι η απώλεια του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών καθώς  10 εκατ. ευρώ, χάθηκαν φέτος από τους ελαιοπαραγωγούς».